Özdilek

Güncel

Barınma Merkezinde Buluştular

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Her ne kadar havalar yaz edasıyla gidiyor olsa da kış günleri gelip çatmaya hazırlanıyor. Kış aylarında donarak ölmenin önüne geçmek için oluşturulan Barınma Merkezi, barınma işlevinin dışında farklı misyonlarda üstleniyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi, Gölcük İlçesi Değirmendere mevkisinde Zabıta tarafında sokaktan getirilen Serpil Serter’i ailesine kavuşturdu. Kardeşini almaya gelen Naciye Sezer, 1 haftadır kendisinden haber alamadıkları ve durumundan şüphe duydukları Serter’e kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Büyükşehir Belediyesi Barıma Merkezi yine bir mutluğun adresi oldu Sokakta kalan ihtiyaç sahibi kimsesizlere belli bir süre kucak açan merkez, önceki günlerde Merkeze getirilen ve kimlik bilgilerine ulaşılamayan Serpil Serter’i ailesine kavuşturdu. 1 hafta boyunca her yerde aradıkları ve yaşamından şüphe duydukları kardeşine kavuşan abla Naciye Sezer, gözyaşlarını tutamadı.
 
Gazetelerden olayı haber aldıklarını belirten abla Naciye Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi’ne telefonla ulaştıklarını ve kardeşinin durumunu sorduğunu ifade etti. Kocaeli’ye geldiğinde kardeşinin çok iyi durumda olduğunu görünce çok mutlu olduğunu söyleyen abla Sezer “Annem vefat ettikten sonra psikolojisi çok bozulmuştu. Sürekli anneme gidiyorum diye evden ayrılıyordu. Bu gidişinde ise 1 hafta kayboldu. Çok endişelenmiştik” dedi.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür eden abla Sezer, Türkiye’de bu tarz kurumların olması bizleri sevindiriyor. Kardeşim gibi nice insanlar bir şekilde sokaklarda yaşıyor, yolda kalıyor. İnsana öncelik veren böyle bir hizmeti sunan kişilerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi soğuk havaların etkili olduğu bu günlerde hazırlıklarını tamamladı. İhtiyaç sahibi ve kimsesiz vatandaşların mağdur olmamaları için hizmet veren Merkez, günde üç öğün sıcak su, yemek ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyor. İhtiyaç sahipleri kalıcı bir yer bulunana kadar belli bir süre aile sıcaklığında barındırılıyor. Zabıta ekipleri ise sokakları tarayarak dışarıda kalan ihtiyaç sahibi vatandaşları Barınma Merkezi’ne ulaştırıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat