Özdilek

Güncel

Baro’nun kayıtlı avukat sayısı bin 181 oldu

Kocaeli Barosu’nda düzenlenen törenle 12 yeni avukat daha ruhsatnamesini alarak mesleğe adım attı. Böylece Baro’nun kayıtlı avukat sayısı da bin 181’e ulaştı.

25 Aralık 2014 Saat: 18:39
Baro’nun kayıtlı avukat sayısı bin 181 oldu
Baro’nun kayıtlı avukat sayısı bin 181 oldu

Kocaeli Barosu’na 12 yeni avukat daha katıldı. Baro binasında önceki gün yapılan törende genç avukatlar yemin ederek avukatlık ruhsatnamelerini Baro Başkanı Sertif Gökçe'nin elinden aldılar. Firdevs Kadayıf, Semra Şahin, Ceren Ece Dilek, Yusuf Öztürk, Sevda Karakayacı, Mustafa Toklupğlu, Meryem Aktürk, Bünyamin Ertürk, Fatih Dursun, Deniz Gençtürk, Bahar Ekinci ve Ömer Faruk Yıldırım isimli genç avukatların aileleri de törende hazır bulundu. Kocaeli Barosu’nun kayıtlı avukat sayısı ise bin 181’e ulaşmış oldu.


SALDIRIYI KINADI

Gaziantep'te Av İsmail Akay'a yapılan saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Sertif Gökçe, “Bu tür saldırıları temel hak ve hürriyetlere aykırı olarak görüyoruz. Bir ülkede bir avukatın can güvenliği yoksa normal bir vatandaşın can güvenliği hiç yoktur. Avukat sadece kendi müvekkillerinin hakkını savunan insan değildir. Avukat gerektiğinde ülkesini hatta bütün insanlığın hakkını savunan kişidir. Siz yeni avukatların da bu inançla işinizi yapmanızı istiyorum” dedi.  


“EN BÜYÜK SİLAH BİLGİ”

Yeni avukatlara seslenen Gökçe, "Sizlerin en büyük silahı bilgidir. O yüzden sadece burada öğrendiğiniz bilgilerle kalmayıp sürekli yeni makaleler okuyarak kendinizi yetiştirmeniz gerekecektir. Her geçen gün daha fazla okuyun ve kendinizi yenileyin.  Avukat kimsenin önünde eğilmeyen kişidir. Dimdik durabilmek ise bilgi ile mümkündür" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat