Özdilek

Güncel

Başbakan, mevcut başkan Karaosmanoğlu ile yola devam dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde de Kocaeli için mevcut başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile yollarına devam edeceklerini söyledi.

5 Aralık 2013 Saat: 17:10
Başbakan, mevcut başkan Karaosmanoğlu ile yola devam dedi
Başbakan, mevcut başkan Karaosmanoğlu ile yola devam dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Kocaeli ile birlikte aralarında İstanbul, Bursa, Yalova,  Balıkesir gibi illerin bulunduğu 7'si büyükşehir 21 ilin adayını açıkladı. Kocaeli nefesini tutmuş günlerdir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli adayını açıklamasını bekliyordu. Kocaeli için beklenen oldu ve mevcut başkan İbrahim Karaosmanoğlu yerel seçimlerde Kocaeli'nden yeniden aday gösterildi.

 

MAĞRİFET İLTİFATA TABİDİR

Aday açıklamasından önce Kocaeli'ndeki değişimi anlatan kısa bir gösterim yapıldı. Sunumun hemen ardından Başbakan Erdoğan Kocaeli'nde değişimi "Mağrifet iltifata tabirdir. Kocaeli ve İstanbul büyükşehirlerde uygulayacağımız modelin ilk örnekleridir. Mülki sınırların uygulama alanı olarak ilk uygulamayı Kocaeli ve İstanbul'da yaptık. Onlar başarılarla dolu bir süreç yaşadılar. Onlar bize cesaret verdi."şeklinde özetledi.

 

BAŞBAKAN "ÇALIŞINCA OLUYOR"

Başbakan Erdoğan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun adaylığını Büyükşehir Belediyesi ile özdeşleşen "Çalışınca Oluyor" sloganını hatırlatarak açıkladı.  Başbakan Erdoğan Kocaeli için ayrıca "Eserleri gördünüz. Belediyecilikte neler yapıldığını gördünüz. Kocaeli AK Parti döneminde bir değişim, dönüşüm yaşadı. Belediye başkanımız yeni dönemde de belediye başkanımız"ifadelerini kullandı ve kürsüye Başkan Karaosmanoğlu'nu davet etti.

 

MİLLETVEKİLLERİYLE BİRLİKTE

2013 Mart seçimlerinde yeniden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleriyle birlikte partilileri selamladı. AK Parti, Haliç Kongre Merkezi'nde adeta gövde gösterisi yaptı.

 

İBRAHİM KARAOSMANOĞLUKİMDİR?

1952 yılında İzmit Yuvacık´ta doğdu. 1977 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1978-1989 yılları arasında Kırıkkale Lisesi, İzmit Endüstri Meslek Lisesi ve İzmit Ortaokulu´nda öğretmen ve yönetici olarak başarıyla görev aldı.

1989-99 yılları arasında Kocaeli’nin Yuvacık beldesinde 10 yıl Yuvacık Belediye Başkanlığı yaptı. AK Parti´nin kuruluşunda Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte aktif olarak görev aldı. Kocaeli ve bölgesinde partinin teşkilâtlanmasında önemli rol oynadı. AK Parti Kocaeli Teşkilatında kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Başbakan Danışmanı olarak Ankara´da görev yaptı. Mart 2004 yılından beri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve 5 çocuk babası olan Karaosmanoğlu Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat