Özdilek

Güncel

Başbakana ve bakanlara mektup: "OHAL Gerekçesiyle Sendikal Faaliyetlerimiz Engelleniyor"

Başbakana ve bakanlara mektup yazdılar: "OHAL Gerekçesiyle Sendikal Faaliyetlerimiz Engelleniyor."

18 Kasım 2016 Saat: 11:51
Başbakana ve bakanlara mektup: OHAL Gerekçesiyle Sendikal Faaliyetlerimiz Engelleniyor
Başbakana ve bakanlara mektup: "OHAL Gerekçesiyle Sendikal Faaliyetlerimiz Engelleniyor"

Birleşik Metal İş Sendikası  son günlerde yaşadıkları engellemeler hakkında, Başbakan ve ilgili bakanlıklara, müdahale yaşadığımız il valiliklerine birer mektup göndererek, sendikamıza yönelik baskıları dile getirdi.

İstanbul;16.11.2016

Sn. Binali YILDIRIM 
BAŞBAKAN
ANKARA

İlgi: OHAL Gerekçesiyle Sendikal Faaliyetlerin Engellenmesi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütleri ile mücadele etmek amacıyla ilan edildiği duyurulan OHAL, bazı bölgelerde Valilik Makamlarınca keyfi olarak temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engellemek adına kullanılmaktadır. Hükümet yetkilileri tarafından üstüne basa basa OHAL’in demokratik hakların kullanımına engel olmayacağı açıklanmasına rağmen, son günlerde üyelerimiz ve sendika yetkilileri giderek dozu artan OHAL baskısı ile karşı karşıyadır.
Kocaeli ile Kandıra bölgesinde faaliyet gösteren Yüksel Endüstri işçileri anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. Yasaların aradığı gerekli yasal çoğunluğu sağlamamıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından tarafımıza resmi yazı ile bildirilmesine rağmen, işveren 57 üyemizi işten attı. İşçilerin yaşadıkları hukuksuzluğun giderilmesi için fabrika önünde basın açıklaması yapılması dahil, işçilerin işyeri önüne gitmesi mülki amirlikler tarafından, OHAL gerekçesi ile yasaklanmıştır. Sendikamızın 4 Kasım 2016 tarihinde yapmayı planladığı basın açıklaması engellenmiş, Sendikamız Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, Şube Sekreteri Hakan Küçük ile bir işçi gözaltına alınmış, ertesi gün Savcılık tarafından serbest bırakılmıştır. 
Bir diğer Valilik müdahalesi, sendikamız ile Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasında devam eden grup toplu iş sözleşmesinde uyuşmazlık tutulması sonrasında sendikal faaliyetlerimizin yasaklanması şeklinde oldu. Valilik Makamları tarafından işyerleri önünde ve işyeri bahçesinde, işbaşı öncesi ve sonrası yapılmak istenen basın açıklamaları engellenmeye çalışıldı. 
Kocaeli, İzmir Bursa ve İstanbul Valilik Makamları OHAL gerekçesi ile tüm kapalı ve açık alanlarda toplantı ve etkinliklerin yasaklandığını belirterek sendikamızın eylem ve faaliyetlerini yasaklayarak üyelerimiz ve sendikamız üzerindeki baskıyı arttırmaktadırlar.
OHAL’in ilan ediliş amacı dışında sendikal hak ve faaliyetlerin engellenmesi amacıyla kullanılması, demokratik hakların ihlali anlamına gelmektedir. 
İşçilerin anayasal ve yasal haklar olan örgütlenme özgürlüğünün ve sendikal faaliyetlerimizin herhangi bir müdahale olmadan yapılabilmesi için gereğini arz ederiz.

Saygılarımızla,

    Özkan ATAR                 Adnan SERDAROĞLU
GENEL SEKRETER                 GENEL BAŞKAN

DAĞITIM: 
Gereği için : T.C. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 
TC. İçişleri Bakanlığı 
Bilgi için : Kocaeli Valilik Makamı, İzmir Valilik Makamı
İstanbul Valilik Makamı, Bursa Valilik Makamı
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat