Özdilek

Güncel

Başiskele Sanayi'de başkan yeniden Malkoç

Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin olağan genel kurulu, dün sanayi sitesinde gerçekleştirildi.Genel kurulda sitenin 20 yıldır başkanlığını yapan Mehmet Malkoç yeniden aday olurken Malkoç’a, Mehmet Ali Sayın rakip ç

7 Ekim 2013 Saat: 22:22
Başiskele Sanayi'de başkan yeniden Malkoç
Başiskele Sanayi'de başkan yeniden Malkoç

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı genel kurula yoğun katılım sağlandı. Polis, herhangi bir sorunun yaşanmaması için geçmiş yıllardaki genel kurul tartışmalarını göz önünde bulundurarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Genel kurul yapılmadan önce başkan adayları Mehmet Malkoç ile rakibi Mehmet Ali Sayın, yan yana gelerek birlik ve beraberlik mesajları vererek site esnaf ının bir aile olduğunu hatırlattı. İki başkan adayı da kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Mevcut Başkan Mehmet Malkoç, divanın sağlıklı yapılabilmesi için zaman zaman üyeleri uyardı. Başkan, divan ve üyeler arasında yer yer tartışma çıksa da polis ve diğer üyeler tarafından ortalık sakinleştirildi. KSO(Kocaeli Sanayi Odası) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da divanı yakından takip etti.

DİVAN KURULU SEÇİLDİ

Divan kurulunun seçilmesiyle başlayan genel kurulda divan kurulu için iki başkan adayı da liste sundu. Yapılan oylamada Mehmet Malkoç tarafından önerilen Fazlı Yılmaz divan başkanlığına seçildi. Divan katipliğine ise Ali Binici, Aydın Şahin, Erhan Küçükateş ve Necdet Çeltiği seçildi.  Kongrede divan kurulunun seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu.  

SAYIN’IN LİSTESİ SEÇİLDİ

Bir önceki döneme ait hesapların incelenmesi için hesap tetkik komisyonun oluşturulup oluşturulmaması konusu da tartışma yarattı. Mehmet Ali Sayın’ın önerisiyle hesapları inceleme komisyonuna Recep Ali Parlak, Teoman Acar ve Şemsettin Köklü oy çokluğuyla seçildi.

‘73 BİN TL NERDE?’

Malkoç’a rakip olan tek aday Mehmet Ali Sayın mikrofonu alarak, “Bu dükkanlar 78 bin TL’ye mal oldu. Köseköy Sanayi Sitesi’ni size örnek gösteriyorum. 1998’de faaliyete geçmiş maliyeti 5 milyon. Sizin verdiğiniz paraya mukabilen 15 dükkan daha alırsınız. Yanlış yönetimler bizleri zarara, felakete götürür. Yönetim neden belediyeyle mahkemelik olduğunu, yüzde 40 şuulandırma olmadığını neden açıklamıyor? Bu millet inek gibi sağıldı. Bu paralar nereye gitti” diyerek mevcut başkan Malkoç’tan cevap istedi.

‘ESERE BAKIN’

Sayın’dan sonra konuşan Başkan Malkoç, divanın yapıldığı depoyu göstererek “Biz şöyle bir eser yaptık. Şöyle bir bakın. Daha 15 aydır bu kooperatife üye olan sayın başkan adayı kalkıp da nasıl böyle eleştiriler yapabiliyor. Sizlerle ortak hareket ediyoruz” diyerek üyelerin sorularını cevapladı.

BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Sanayi sitesinde yapılan divan kurulunda üyeler başkanlarının hizmetini onaylar nitelikte cevap vererek mevcut başkan Melkoç’u yeniden göreve getirdi. Başkan Malkoç, 170 oy’a karşılık 25 oyla tek rakibi olan Mehmet Ali Sayın’ı açık ara farkla egale etti. Başkan divan sonrası konuşmasında “Biz icraat yaptık. Ortaklarımızın takdirine sunduk. Onlar da yapılanın karşılığını verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Sanayi sitemiz doğalgazı, aydınlatması ve kurulumuyla Türkiye’nin en modern sitesidir” diyerek duygularını ifade etti.

 

MEHMET ALİ SAYIN’İN KAYBEDEN LİSTESİ

YÖNETİM KURULU: Mehmet Ali Sayın, Osman Ece, İbrahim Ergin, Murat Şahin, Süleyman Mürtazaoğlu, Murat Eren, Yılmaz Sandıkçı.

DENETİM KURULU: Recep Ali Parlak, Teoman Acar, Refik Coşkun.

MEHMET MALKOÇ’UN KAZANAN LİSTESİ

YÖNETİM KURULU: Mehmet Malkoç, Hilmi Yıldırım, Yaşar Akdeniz, Servet Çapa, İbrahim Alpan, Engin Alpay, Erhan Ayar.

DENETİM KURULU: Yaşar Kaya, İdrsi Zeren, Ahmet Bican.

ÜST BİRLİK DELEELERİ

Mehmet Malkoç, Erhan Ayar, Servest Çapa.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat