Özdilek

Güncel

Batan gemide Gölcüklü denizci kayboldu

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna limanı açıklarında Türk bandıralı bir yük gemisi, başka bir gemiyle çarpışarak battı.

29 Aralık 2014 Saat: 17:56
Batan gemide Gölcüklü denizci kayboldu
Batan gemide Gölcüklü denizci kayboldu

11 mürettebat taşıyan Türk gemisindeki kayıpları arama çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken gemide ikinci çarkçıbaşı olarak görev yapan ve halen kayıp olarak aranan Yiğit Küçükbıyık’ın Gölcüklü olduğu öğrenildi.

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna limanı açıklarında “Gökbel” isimli Türk bandıralı bir yük gemisi, başka bir gemiyle çarpışarak battı.  Türk ticari yük gemisi, Ravenna limanı girişine yaklaşık 1 deniz mili kala Belize bandıralı 'Lady Aziza' isimli bir yük gemisiyle çarpıştı. Olayın, gemilerden biri limandan çıkıp diğeri limana girmeye çalışırken meydana geldiği belirtildi. Çarpışmanın, sis nedeniyle görüş şartlarının kısıtlı olmasından kaynaklanmış olabileceği bildiriliyor. Radar sisteminde bir arıza yaşanıp yaşanmadığı da araştırılıyor.

 

Arama çalışmaları devam ediyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tamamı Türk vatandaşı olan 11 kişilik mürettebatın 8'inin kurtarıldığını, diğerleri için kurtarma çalışmasının devam ettiğini söyledi. İtalyan kaynakları Türk gemisinin 11 mürettebatından 5'inin kurtarıldığını, 1 kişinin cesedine ulaşıldığını ve kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildiriyor. Kaptan Kamil Murat Kantoğlu, ikinci kaptan Melih Erek, ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık, usta gemici Zeynel Üstün ve aşçı Bayram Aslan'ın halen bulunamadığı öğrenilirken Yiğit Küçükbıyık’ın Gölcüklü olduğu öğrenildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat