Özdilek

Güncel

BAYŞAD BAŞKANI OSMAN SARAÇ CEZAEVİNDE

Merkezi Kocaeli olan Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği(BAYŞAD) kurucu genel başkanı Osman Saraç, Kandıra Açık Cezaevine konuldu.

10 Mart 2015 Saat: 10:14
BAYŞAD BAŞKANI OSMAN SARAÇ CEZAEVİNDE
BAYŞAD BAŞKANI OSMAN SARAÇ CEZAEVİNDE

2009 Yılında komşusunun evine gelen icra avukatlarını, evden kovalayarak "görevli memura mukavemet ve hakaret" suçlamasıyla yargılanan BAYŞAD Başkanı Osman Saraç, o tarihte tutuklanmış ve 40 gün cezaevinde kalmıştı. Yargıtay'ın 1 yıl 2 ay 24 gün cezasını onamasından sonra tekrar tutuklanan Osman Saraç, Kandıra Açık Cezaevine gönderildi.

Osman Saraç, Ankara'da, İstanbul'da şubeleri bulunan,İzmir'de ve Türkiye'nin çeşitli illerinde temsilcilikleri olan BAYŞAD derneğinin kurucu genel başkanı, iki tane şiir kitabı olan bir şair olmasının yanısıra gazeteci ve köşe yazarı, televizyon programcısı olarak tanınıyor.

2009 yılında Dünya Şairler Birliği tarafından "Haftanın Şairi" seçilen Osman Saraç adına Avusturya'da bir ağaç dikilmiş ve ağaca "Şair H.Osman Saraç Salkım Söğüdü" yazılı bir plaka çakılmıştır.

Osman Saraç'ın kurucusu ve Genel Başkanı olduğu BAYŞAD,Yayınevi olarak da faaliyet gösteriyor, Kocaeli Kitap Fuarı başta olmak üzere çeşitli etkinliklere katılıyor, sık sık düzenlenen Şiir Dinletileri ile Türkiye'nin en aktif derneği konumunda bulunuyor...

BAYŞAD Genel Başkanı şair yazar gazeteci Osman Saraç'ın cezaevine konması basın yayın ve edebiyat camiası tarafından üzüntüyle karşılandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat