Özdilek

Güncel

BBP Gençlik Kolları Anma Programı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

BBP İzmit ilçe gençlik kolları başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğum, Seyit Ahmet Arvasi'nin ölüm yıl dönümleri dolayısı ile parti binasında bir anma toplantısı düzenlemiştir. Toplantıya il başkanı Mehmet Korkmaz, İl sekreteri Rıza güven Usta, İl Gençlik Kolları başkanı Seyit Osman Akyüz ve Derince ilçe başkanı İsmail Çorbacı da katılmışlardır. Gençler programa yoğun ilgi göstermiştir.

Yapılan programda önce Kuran-ı kerim okunmuş, daha sonra katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikram edilmiştir.

              İlk sözü BBP Kocaeli il gençlik kolları sekreteri Kerem Giray BALCI almıştır. BALCI, SEYİT AHMET ARVASİ nin hayatını gençlere anlatmıştır. Daha sonra..

İzmit ilçe gençlik kolları başkanı Murat Gügercin Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitler sunmuş, günümüz gençliği ile bağlantılar kurmaya çalışmıştır. Yılbaşı gecesi olması dolayısı ile geçlerin büyük bir çoğunluğunun zevk ve eğlence peşinde koştuğu bu gecede Alperenlerin Seyit Ahmet Arvasi ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi iki devlet adamını anmak için toplanmalarının çok manidar olduğunu söylemiştir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun gençlik yıllarını, üniversite hayatını, gençlik liderliğini, tutuklanmasını, çektiği işgenceleri ve BBP liderliğni geniş bir şekilde anlanmıştır. Muhsin Yazıcıoğlu'nun çektiği işgenceleri ve şahadet sürecini anlatırken salondakiler çok duygulu anlar yaşamışlardır. Gügercin Yazıcıoğlu'nun ülkücülerin lideri olduğunu ve hayatında hiç eğilmediğini, hep mazlumların, ezilenlerin yanında olduğunu, daima dik durduğunu, Allah'tan başka kimseden korkusu olmadığını ifade ederek gerçek ülkücülerin onun bıraktığı teşkilatlarda olduğunu söylemiştir. Bütün gençliğimize çağrıda bulunarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun savunduğu fikirleri hayata geçirmek için Büyük Birlik Partisinde siyaset yapalım demiştir.

 

       İl başkanı Mehmet Korkmaz konuşması da önce böyle bir gecede bu toplantıyı tertip eden başta İzmit Gençlik Kolları başkanı Murat Gügercin olmak üzere gençlere ve tüm katılanlara teşekkür etti. Seyit Ahmet arvasi'nin çok büyük bir düşünür ve fikir adamı olduğunu, bir çok ülkücünün onun derslerini dinleyerek ve yazdığı kitapları okuyarak yetiştiğini söylemiştir. Bu gibi zatların unutulmaması gerektiğini ama en önemlisi bıraktığı eserleri okumak olduğunu ifade etti. Muhsin Yazıcıoğlu bütün dünyanın tanıdığı özellikle Türk dünyasının büyük önem verdiği bir liderdir. Hayatı çok çileli geçmiştir, birçok eziyetler sıkıntılar, tutuklanmalar ve işgenceler onun hayatının önemli kesitleridir. 7.5 yıl hapis hayatı yatmasına rağmen hiç ceza almamıştır. Muhsin Başkanım bu fırtınalı hayatından hiç bir zaman şikayetci olmamış, ülkesine ve devletine küsmemiştir. O bu yaşantısını Allah'ın bir lutfu olduğunu düşünmüş,kimseyi suçlamamıştır. Onunla uzun yıllar beraber olmaktan ve birlikte siyaset yapmaktan gurur duyuyorum. Buradan gençliğe sesleniyorum hangi kesimden olursanız olun ama Muhsin Yazıcıoğlu'nu mutlaka inceleyin dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat