Özdilek

Güncel

Berkin için büyük yürüyüş

Dokuz demokratik kitle örgütü ve siyasi parti, Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümü olan 11 Mart’ta yürüyüş yapacak. Yürüyüş, 11 Mart Çarşamba günü 18.00’de İzmit Merkez Bankası önünden başlayacak.

10 Mart 2015 Saat: 06:27
Berkin için büyük yürüyüş
Berkin için büyük yürüyüş

Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini 11 Mart 2014’de kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünün birinci yılında kent merkezinde anılacak. Yürüyüş, çarşamba günü  saat 18.00’de İzmit Merkez Bankası önünden başlayacak ve Cumhuriyet Parkı’nda son bulacak. 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü için yürüyüş çağrısı yapan demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, hem Elvan’ı anacak hem de benzer acıların bir daha yaşanmaması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyecek. Yürüyüşün çağrıcıları arasında yer alan kurumlar ise şunlar; Çağdaş Hukukçular Derneği, Dersimliler Derneği, EMEP, Halkevleri, HDP, Halkların Demokratik Partisi(HDP), HTKP, KP, ÖDP ve SYKP.

 

Eğitim-Sen Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını muhalif örgütler adına EMEP İl Başkanı Arzu Erkan okudu. Gündemdeki İç Güvenlik Yasa Tarası’nı da eleştiren ve tasarının yasalaşması halinde sorunların artacağını vurgulayan Erkan, “Kocaeli muhalefeti olarak hala yerime getirilemeyen adalet talebimizi haykırmak, Berkin’imizi anmak ve AKP iktidarı tarafından çıkartılmaya çalışılan ve daha çok çocuğumuzun, gencimizin ölümüne neden olacak İç Güvenlik Yasası’na karşı çıkmak için herkesi 11 Mart Çarşamba günü yapacağımız yürüyüş ve anmaya bekliyoruz. Berkin için adalet, İç Güvenlik Yasası’na karşı özgürlük istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat