Özdilek

Güncel

Berkin için eylemler yapılıyor

Tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için, Kocaeli Üniversitesi'nde eylem yapan ve rektörlük binasına girmeye kalkan öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.

11 Mart 2014 Saat: 16:58
Berkin için eylemler yapılıyor
Berkin için eylemler yapılıyor

Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için, sabah saatlerinde ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de pek çok yerde eylemler düzenlendi. Saat 15.00 sıralarında ise Kocaeli Üniversitesi'nde toplanan çok sayıda öğrenci sosyal tesisler önünden "Hepimiz Berkin'iz öldür öldür bitmeyiz" , "AKP'den hesabı gençler soracak" şeklinde sloganlarla rektörlük önüne yürüdü. Eylemciler basın mensuplarına da taş atarak sadırdı. Rektörlük önünde sloganlar atan ve AK Parti’yi istifaya çağıran yaklaşık 400 kişilik grup rektörlük binasına girmeye kalkınca özel güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Özel güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında çıkan arbede büyüyünce olay yerine polis ekipleri çağırıldı. Çevik kuvvet ekipleri ile birlikte 2 TOMA su ve biber gazı ile grubu dağıtmaya çalıştı. Öğrenciler özel güvenlik görevlileri ve polislere, ayrıca basın mensuplarına taşlarla saldırdı. Polis olayları bastırmak için müdahaleye devam ederken çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi. Cumhuriyet Çocuk parkında Berkin için öğle saatlerinde iki ayrı eylem yapılırken, bu akşam saat 18.00 eylem yapılacağı öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat