Özdilek

Güncel

Bilal Dündar: "Türk Milleti yine tarih yazdı"

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, yazar Bilal Dündar, 15 Temmuz gündemine ve Yenikapı Mitingine ilişkin konulara, şu sözlerle yer verdi.

18 Ağustos 2016 Saat: 12:07
Bilal Dündar: "Türk Milleti yine tarih yazdı"
Bilal Dündar: "Türk Milleti yine tarih yazdı"

‘’Türkiye dış destekli plan ve projelere dayanan çok yönlü taarruz altındadır.

Türkiye’yi zayıf düşürerek istediklerini gerçekleştirmek için dost görünüp her türlü melaneti destekleyen birçok devletin yan yana aynı amaç için çalıştıklarını görmekte ve yaşamaktayız.

Bu amaçlarını gerçekleştirmek için kaleyi içindekilerin elleri ile yıkmaya çalıştıklarını görmeliyiz.

Yıllardır görüntüde PKK’yı kınayıp ama onlara her türlü lojistik destek, yanında akıl ve fikir veren yakın ve uzak birçok devletin olduğunu Mısır’daki Sağır Sultan bile duydu ve gördü.

Çok uzaklara gidip onlarca örnek vermeye yerimiz yeterli olmadığı gibi gerekte yoktur.

En son duruma bakarsak Türkiye, PKK, PYD, IŞİD ve benzer birçok terör örgütlerinin kıskacı altındadır. Gününü onlarla mücadele etmekle geçiriyor.

Güneydoğu’da terörle büyük mücadele ederek büyük mesafe alındığı bir zamanda FETÖ darbesi yapıldı.

Bu konuda sorulacak çok sorular olduğu kadar söylenecek çok sözler vardır. Yıllardır yapılanmaya destek verenler, bilerek görmezlikten gelenler ve de tedbir almayanlar halkı uyutanları şimdilik tartışma konusundan uzak tutmakta fayda vardır.

Hepimiz için karanlık geceyi biz Bakü’de öğrendik. O gece sabaha kadar olayları izleyerek kahrolduk.

Kurtuluş Savaşı’nda küllerinden yeniden doğan halkımız dünyayı şaşırtan bir cesaret ve bilinçli bir ruhla darbecileri püskürtüp adeta ölüme meydan okudular. Yağmur gibi yağan mermilere göğsünü siper ettiler. Üzerlerine ateş eden tankların kimileri altında ezildi. Kimileri üzerine çıkıp demokrasi savaşı verdiler.

Daha sonraları ise çoluk, çocuk, kadın, erkek, yaşlı ve ihtiyar akşamdan başlayıp, sabahlara kadar ay yıldızlı bayrakları ile demokrasiye, milli iradeye sahip çıktılar. Dünyada buna benzer daha bir örnek yoktur.

Bu darbe girişimi yıllar içinde bir yapılanma olup, destekçilerinin öneri ve yönlendirmeleri ile en kritik ortamda bağıra bağıra geldiğini görmemiz ve bilmemiz gerekirdi.’’

 

YENİ KAPI MİTİNGİ

‘’81 ilde 7 Ağustos günü ve akşamı Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi.

Yenikapı ve diğer illerdekiler Türkiye’nin birlik, beraberlik içinde dosta gurur, düşmanı ise kahreden bir dik duruşudur.

Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ve liderleri el ele vererek ortak birlik mesajlarını her tarafı kırmızı beyaza bürünen ay yıldızlı bayraklarla darbeleri, darbecileri ve destekçilerini tarihin çöplüğüne gömdüler.

Terör örgütü mensubu binlerce insan tutuklandı. Ayıklamalar her saat her gün sürekli olarak devam ediyor. Uzun zaman da devam edeceği görünüyor. Hayretle ürkütücü boyuta ulaştıklarını görüyoruz. En önemli kurumlarımızın can alıcı noktalarına kadar ulaşmışlar. Büyük ve yıkıcı bir depremden Allah ülkemizi korumuş. Bu ayıklamalarda çok dikkatli ve hassas olunmalıdır. Yaş ve kuru mutlaka ayırt edilmelidir. Suçsuz ve günahsız insanlar yara almamalı ve damgalanmamalıdır. Çünkü haksızlığın verdiği acının telafisi mümkün değildir.

FETÖ Terör Örgütü unutulmamalıdır. Bu yapılaşmanın yıllar içindeki ilişkileri enine boyuna araştırılmalı ve açıklanmalıdır. Özellikle siyasiler büyük bir ders çıkarmalıdırlar. Bu yapılaşmaların her birileri bir şeyler almak için bir araya gelirler. Ders çıkarılmalıdır ki bir daha yağmurdan kaçalım derken doluya tutulmamalıyız. Ne demiş atalarımız bir musibet bin nasihatten iyidir.’’

 

NE YAPILMALIDIR?

‘’Devletin temellerinin sağlam olması için devlet kademesinde çalışanlar iktidarın yandaş görüşü içindekilerden değil mutlaka liyakat esasına göre işe alınmalı ve de terfileri sağlanmalıdır.

OHAL ile çıkarılan kanun hükmünde kararnameler inceden inceye düşünülerek çıkarılmalıdır. Aceleye getirilip yeni boşluklar yaratılmamalıdır.

Bir devlet ordusu kuvvetli ise kuvvetli ve önemli olmaktadır. Bizim ordu cumhuriyeti kuran deneyimli ve önemli ordudur. Peygamber ocağı olarak kabul ettiğimiz ve geleceğimiz olan ordumuzu göz bebeğimiz olarak kabul etmeliyiz.

Yılların birikimine, bilime ve kurallara bağlı özellikleri korunmalıdır. Orduda emir komuta içinde bütünlüğü muhafaza edilmelidir. Pireye kızıp, yorgan yakılmamalıdır. Ordusuz devlet olmaz. Ordumuz Türkiye’nin geleceğidir.

FETÖ’cüler yeterince şu veya bu ad ve uydurma bahanelerle zarar verdiler. Birçok komutanımız tutuklandı, imaj zedelenmesi yaptılar. Çok şükür onların bütün tezgâhları bozuldu. Hepsi o davalardan beraat ettiler. Yargılayanların bugün kendileri yargılanıyor. Bir kısmı da yurt dışına kaçtılar. Şimdi de kaçan kaçanadır. Kendim ettim kendim buldum türküsü.’’

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci, yazar, gazeteci

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat