Özdilek

Güncel

BİRLEŞİK METAL-İŞ'ten basın mensuplarına jest

Birleşik Metal-İş Sendikası, Sapanca’daki sosyal tesislerini Kocaeli ve Sakarya yerel basınına tanıttı.

23 Ağustos 2016 Saat: 11:53
BİRLEŞİK METAL-İŞ'ten basın mensuplarına jest
BİRLEŞİK METAL-İŞ'ten basın mensuplarına jest
Birleşik Metal-İş Sendikası, Sapanca’daki sosyal tesislerini Kocaeli ve Sakarya yerel basınına tanıttı. Adnan Serdaroğlu halka da açık olan tesislerden gazetecilerin, sendika üyelerine tanınan indirimle yararlanabileceğini söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) çatısındaki Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS), Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki sosyal tesislerini, Kocaeli ve Gebze yerel basınına tanıttı. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bir gazetecinin, "Basın bu tesislerden yararlanmak isterse hangi tarife uygulanacak?" sorusu üzerine, "Tesisimizden sarı basın kartı sahibi olsun olmasın tüm gazeteciler, sendika üyelerine tanıdığımız indirim haklarıyla yararlanacak" dedi. Serdaroğlu konuklarını genel merkez yöneticileri, sendikanın Kocaeli ve Gebze şubelerinin başkan ve yöneticileri ile birlikte ağırladı. Kahvaltı ikramı ile başlayan ev sahipliği basın toplantısı, tesislerin gezilmesi ile sürüp çay kahve ikramındaki sohbetle sona erdi. 

Sapanca İlçesi’nin Kurtköy mevkiinde, Sapanca Gölü ve doğa manzaralı bir tepede yer alan BMİS’in Sapanca Sardunya Tesisleri sendika üyelerinin yanı sıra halka da açık olacak. Eğitim çalışmalarının da yapılabildiği tesiste şimdiye kadar çok sayıda sendika üyesi hafta sonu günleri sendika genel merkezi tarafından ağırlandı. Bu işçilerin Sapanca’ya sevklerini çalıştıkları fabrikaların işverenleri sağladı. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, tesislerin bundan sonra da faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti. Sendikalarının bu tür sosyal çalışmalarla hizmet alanlarını genişletmeye çalıştığını belirten Serdaroğlu, "Üyelerimiz son derece uygun ücretlerle buradan faydalanıyor. Balıkesir Gönen’de de bir tesisimiz var. Gönen tesislerimiz yüzlerce insanı ağırlıyor. Kemal Türkler’in bize bir emaneti olarak kaldı. Biz de bizden sonra geleceklere miraslar bırakmaya çalışıyoruz" dedi. 

BMİS’in Sapanca’daki tesislerinde odaları her tür olanağa sahip otel, 100 kişilik restaurant ve havuz kenarında yöresel kahvaltı alternatifi, eğitim ve konferans salonu, doğa yürüyüşleri için yollar, şelale – havuz, villalar yer alıyor. Konferans ve eğitim salonuna ise BMİS’in güttüğü emek davasının sembol isimlerinden Memet Ertürk’ün ismi verilmiş. Serdaroğlu gazetecilere tesisi gezdirirken diğer yatırımlarına da değinip, "Şu anda binalarımızı yeniliyoruz. Gebze şubemiz bir süre önce yenilerdi. Kocaeli şubemizin yeni alınan yeri şu anda tadilatta. Çok güzel bir şube olacak. Ayrıca tüm şubelerimize yer alıyoruz ve genel merkez binamızda da tadilatla yenileme yapacağız. 70’inci yılımızı büyük bir çalışma ile kutlayacağız. Sendikal demokrasiyi en iyi uygulayan, sınıf mücadelesini en iyi yürüten sendikalardan biriyiz. Bize nasıl bir gelenek bırakılmışsa üzerine koyarak devam ettiriyoruz" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat