Özdilek

Güncel

“Bonzai kullanımında yüzde 300 artış var”

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, son dönemin moda uyuşturucu maddesi ‘bonzai’ye karşı mücadelesini sürdürüyor. Kaplan, son olarak oğlunu uyuşturucuya kurban veren aile, emniyet birimleri ve Vali Topaca ile konuyu görüştü

6 Temmuz 2014 Saat: 18:13
“Bonzai kullanımında yüzde 300 artış var”
“Bonzai kullanımında yüzde 300 artış var”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ‘bonzai’ adlı uyuşturucu madde ile ilgili soru önergesi vererek, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda ne tür önlemler aldığını soran CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, sorunun yaşandığı Kocaeli bölgesinde de çalışmalarını sürdürüyor.

 

AİLEYE ZİYARET

Geçtiğimiz ay bonzai uyuşturucu maddesi kullandığı için yaşamını yitiren 20 yaşındaki Ferhat Tarakçı isimli gencin, Gebze Beylikbağı Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret eden Milletvekili Kaplan, daha sonra ise Gebze Emniyet Müdürü Güner Yılmaz ve Vali Ercan Topaca’yı ziyaret ederek konuyla alakalı detaylı bilgi aldı.

 

KULLANDIĞINI BİLMİYORDUK

Genç oğlunu uyuşturucu madde yüzünden kaybeden baba Ziya Tarakçı, “Askere gitmeye hazırlanıyordu. Bu maddeyi kullandığını hiç bilmiyorduk, anlayamadık. Biz oğlumuzu kaybettik ama başkaları kaybetmesin” diye konuştu. Acılı aileye başsağlığı ve sabır dileyen Milletvekili Kaplan, daha sonra Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz’ı ve ardından da Vali Ercan Topaca’yı ziyaret ederek bu konuyla ilgili bilgi aldı.

 

YÜZDE 300 ARTIŞ

Bonzai isimli uyuşturucu madde kullanımında son 1,5 yılda yüzde 300’lük bir artış olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Hem ucuz, hem erişimi kolay olduğu için hızlı yaygınlaşıyor. Bir an önce buna önlem alınmalı” dedi. Devletin, yerel yönetimlerin ve STK’ların bu konuda ortak çalışma yapması gerektiğini vurgulayan Kaplan, “Kocaeli transit bir bölge olduğu için daha hızlı yaygınlaşıyor. Bu konuda Vali ile görüştüm, çalışmalara başlandığını söyledi. Sorun ciddidir ve önüne geçilmelidir” dedi. Kaplan ayrıca Kocaeli’nde alkol ve madde bağımlılarının tedavi edilebilmesi için AMATEM kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat