Özdilek

Güncel

Böyle Kaynak Atölyesi Görülmedi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

İzmitli gençlerin meslek edinmek için büyük ilgi gösterdiği Seka Kaynakçılık Atölyesi, renkli anlara sahne oluyor. Önder Alioğlu ve Ferhat Şirin’in eğitimleri ile devam eden kaynakçılık eğitiminde ilginç görüntüler de oluşuyor.
 
DARBUKALI, DEFLİ KAYNAK ATÖLYESİ
Roman kökenlilerin müziğe olan yakınlıkları kaynakçılık kurslarında da açıkça görülüyor. İki arkadaş Veysel Öziriç ve İlyas Şenyüz, kaynak sesleri arasında darbuka ve def sesi ile arkadaşlarına güzel anlar yaşatıyorlar.  darbukada Veysel, defde İlyas çiftetelli çalarken, Uğur Kurt ise şarkıları seslendiriyor.
MÜZİKTEN KOPAMIYORLAR
Kozluk Mahallesi’nde oturan ve birçok meslekte tecrübesi olan Veysel, kameramanlık, fotoğrafçılık ve reklam işleri yaptığını söylüyor. Müzik alanında ise saksafon, klarnet ve darbuka çaldığını ekliyor. Kaynakçılık eğitimi de alarak yeni bir meslek daha edinen Veysel, hangi işi yaparsa yapsın müziği yanında götürdüğünü ifade ediyor. Veysel Öziriç, “Kursumuzun bitmesine yakın olduğu için hocamızdan izin aldık. Müziği çok seviyoruz. Burada arkadaşlarımızı da eğlendirmek istedik. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. İlyas Şenyüz’de müziği çok sevdiğini söylüyor ve aldığı kaynakçılık eğitimden de memnun olduğunu ifade ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat