Özdilek

Güncel

Bulut, "CHP'liler olayı saptırıyor"

Alikahya Merkez Mahallesi’ndeki kaçak yapıların yıkımı ile ilgili konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, CHP’li encümen üyesi Ercan Umutlu’nun yıkım kararını onayladığını fakat partililerinin yaptığı açık

12 Mart 2015 Saat: 21:25
Bulut, "CHP'liler olayı saptırıyor"
Bulut, "CHP'liler olayı saptırıyor"
Geçtiğimiz Alikahya Merkez Mahallesi’ndeki kaçak yapıların yıkımı hakkında İzmit Belediyesi’nde açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, kaçak yapılarla mücadele edeceklerini belirterek CHP’li encümen üyesi Ercan Umutlu’nun da yıkım kararını onayladığını belirtti.  CHP’nin iktidarlığında vatandaşa imar sözü verildiğini söyleyen Bulut, vatandaşın böylece yıllar öncesinden mağdur olduğunu söyledi.

Bulut, “Yıkım olayıyla ile ilgili konuşmak yıkımı savunmak çok zor bir şey ama idareci vasfımızla kuralları uygulamak bizim görevimiz aksi ihanet olur. Halkımızı doğru ilgilendirmek adına yıkmayı değil yapmayı amaç edinen bir siyasi düşünceyi temsil ediyoruz. Tabi bir şeyleri yapmak için yıkmak gerekir bazen. Şuanda yıkılan yapılarda oturan olmadığı için zaten elektrik ve su bağlı değildir. Ancak şu anda olduğu gibi yıllar öncesinin CHP zihniyeti birçok kaçak yapıya müsaade ettiğinden, elektrik ve suyun bağlanmasına da onlar sebebiyet vermiştir. CHP tarafından yapılan dünkü basın açıklaması, daha önce kimlerin Alikahya’da imara açma vaadinde bulunduğunu daha net gösteriyor” dedi.

Yıkılan inşaatların orman vasfında olan araziler olduğunu ifade eden Bulut, “CHP’lilerin yaptığı açıklamada sanki gariban insanların evlerinin başına yıkılması gibi bir olay aksettirilmiştir, bu tamamen yanlıştır. Dün bizi eleştiren CHP zihniyetinde vatandaşa bunlar daha önce yapıldı asıl bunların sorumlusu onlardır. Çünkü zamanında vatandaşa imar sözünü onlar verdi. Biz bu döngüyü sonlandırmak istiyoruz insanlar içindeyken yıkmak istemiyoruz. .Ruhsatsız bir ev demek teknik açıdan uygun koşullarda olmayan bir ev demektir. Ruhsatsız bir evde yaşanacak bir afet sebebiyle vicdanınız sızlamayacak mı?” diye konuştu.

ARAZİLER İMARA AÇIK DEĞİL
“Tapu, arazinin kime ait olduğunu gösteren bir belgedir” diyen Bulut, “Ancak her tapu sahibi, arazisine inşaat yapabilir demek değildir. Bir arazide inşaat yapılabilmesi için o arazinin imara açık olması gerekir. Mesela Alikahya’da bahse konu yıkımların yapıldığı arazilerin tapusu olsa da orman vasfının olması sebebiyle imara kapalı alanlardır. Aynı şekilde mutlak tarım alanları da imara kapalıdır. Bunu herkes bilir ve kimse yapı yapmaz. Buradaki sorun sanki imara açık bir yer varmış ta belediye kasıtlı olarak yapı yaptırmıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor” dedi. 

CHP’Lİ ÜYE YIKIMA İMZA ATTI
Yıkım sonrası kendilerini eleştiren CHP’lileri eleştiren Bulut, “CHP’nin tutumunu hayretle izliyoruz, siyaset adına da üzülüyoruz. CHP’li encümen üyesi Ercan Umutlu, yıkım kararında olumlu yönde oy kullanıyor. Hem imza atıyor hem de siyasi parti açıklama yapıp vatandaşın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek hafif kalır. CHP’nin bu yaptığı öldürdüğü kişinin cenazesine gidip en çok ağlayan insan gibi. Her seçim döneminde CHP’nin klasik tavrı bu. CHP, ikiyüzlülüğü, Ak Parti ise dürüstlüğü simgeliyor. İmara kapalı bir yerde kaçak inşaat yapılmasını savunabilen CHP, yıkım esansında görevini yaptığı için yaralanan polisler için neden bir hassasiyet göstermiyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat