Özdilek

Güncel

Bütçe sefalete sürükleyecek düzenlemelerle dolu

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı için, “Bütçe, çalışanı, emekliyi, esnafı ve köylüyü sefalete sürükleyecek düzenlemelerle dolu” dedi.

2 Aralık 2014 Saat: 16:47
Bütçe sefalete sürükleyecek düzenlemelerle dolu
Bütçe sefalete sürükleyecek düzenlemelerle dolu

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının görüşmeleri TBMM’de devam ederken Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan Belediye İş Hanı önündekonu ile iligili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut, Kocaeli Barosu Eski Başkanı Tamer Solakoğlu, ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak ve sendika üyeleri katıldı. Beysülen, bütçenin hem gelir hem de gider yönünden halkı rahatlatmayacağını, aksine çalışanı, emekliyi, esnafı ve köylüyü sefalete sürükleyecek düzenleme olduğunu kaydetti.


EMEKLİ YOKSULLAŞIYOR
Doğalgaz ve elektirik fiyatlarına 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olan yüzde 9 oranında zam yapıldığını söyleyen Beysülen, “Kuşkusuz bu zamlar içinde milyonlarca emeklinin de bulunduğu tüm emekçi kesimleri vuracak ve onları yoksulluğa sürükleyecektir. Bütçeye baktığımızda vatandaşın 2015 yılı içinde ödeyeceği vergiler yüzde 10.7 oranıında artırıldığını görüyoruz. Bu rakam her yıl bir önce ki yıl için tespit edilen yeniden değerlenme oranına göre belirlenmektedir. AKP iktidara geldiğinde beri emekli aylıkları reel olarak geriliyor. Ve alım gücünü yitiriyor. Emekliler gün geçtikçe yoksullaşıyor. İktidarın övündüğü büyümeden emeklilere pay verilmiyor” diye konuştu.


SARAYDAN ÇIKIN
Sözlerinin devamında Beysülen,” Bu bütçe hem gelirler hem de giderler yönünden halkı rahatlatacak hiçbir düzenleme getirmiyor. Aksine bütçe, çalışanı, emekliyi, esnafı ve köylüyü sefalete sürükleyecek düzenlemelerle dolu. Kişi başı milli gelirimiz arttı, ülkemiz büyüdü, dünyanın 17. büyük ekonomisi olduk naraları atıyorsunuz. Size tavsiyem çok sevdiğiniz ve en sonuncusunu milyarlarca para harcayarak yaptığınız saraylarınızdan dışarı çıkın, bu ülkenin sokaklarını gezin. İnsanların yaşantısına bakın, söylediklerinizle gerçeklerin çok uzağında olduğunuzu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat