Özdilek

Güncel

Büyükşehir su vermedi, Yalova'nın 1 aylık suyu kaldı

Yalova’da 1 Haziran günü yapılan seçimler öncesi bölgeye giden Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yalova’da yaşan su sıkıntısı nedeniyle Gökçedere Barajı’nda yaz döneminde su verileceğini söylemişti.

3 Ağustos 2014 Saat: 17:18
Büyükşehir su vermedi, Yalova'nın 1 aylık suyu kaldı
Büyükşehir su vermedi, Yalova'nın 1 aylık suyu kaldı

Konu ile ilgili Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ve AKP Yalova il Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, ilimize gelerek yetkililerle görüşmüştü. Yuvacık Barajı’ndan Gökçe Barajına iki baraj arasındaki hattan su basılması için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Öztabak, Yalova’ya Yuvacık Barajı’ndan günde 15 bin ton su pompalanacağı belirtilmişti. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ise bu görüşmelerden birkaç gün sonra Yalova’ya su vermediklerini, kendileri de sıkıntıda olduğu için vermek gibi bir projelerinin de olmadığını açıkladı.

Bütün umudunu Yuvacık Barajından gelecek olan suya bağlayan Yalova’nın 1 aylık suyu kaldı. Yalova'da son 35 yılın en kurak mevsiminin görüldüğünü, kentin su ihtiyacını karşılayan Termal İlçesindeki Gökçe Barajı'ndaki doluluk oranının yüzde 13'e kadar düştü. Beklenilen yağışın olmaması ve kuyulardan verimli su alınamadığı takdirde 10-15 günlük süre içerisinde su kesintilerinin olması bekleniyor. Yazlıkçıların da gelmesiyle nüfusu yaz döneminde daha da artan Yalova’da su kesintilerinin gündeme gelebileceği belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat