Kocaeli Büyükşehir Belediyesi rezervi bitmiş ve kullanılmayan maden ocaklarını hafriyat sahası yapıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’na bağlı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından İzmit ve Kartepe İlçelerinde yeni hafriyat sahası açıldı. İzmit İlçesi, Sepetçiler ve Kartepe İlçesi, Eşme-Ahmediye Mahallelerinde bulunan ve Orman İdaresince tahsis edilen 115 bin metrekarelik maden sahası, hafriyat alanı olarak değerlendirilecek. Gerekli izin işlemleri tamamlanan alanlara 500 bin metreküp hafriyat bertaraf edilecek.
480 BİN METREKARELİK ALANLARIN DOLGUSU DEVAM EDİYOR
Gebze İlçesi, Pelitli Mahallesinde 348.000 m², Gebze İlçesi, Tavşanlı Mahallesinde 42.000 m², Körfez İlçesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde 30.000 m² ve Başiskele İlçesi sınırlarında 60.000 m² toplamda 480 bin metrekarelik alanlarda Kent Konut A.Ş. tarafından dolgu çalışmaları devam ediyor. Kent Konut A.Ş. Genel Müdürü Yalçın Özön, Hafriyat Denetim Şube Müdürü Hüseyin Gülçebi ve Kent Konut Hafriyat Sahaları Müdürü Murat Sağlam da hafriyat sahalarında incelemelerde bulundu.
9 MİLYON TON MALZEME
Şu ana kadar yaklaşık 9 milyon ton malzeme dökülen alanlar atıl görüntüsünden kurtularak estetik bir hale getirildi. Hızla gelişen ve büyüyen kentte; inşaat, alt yapı ve üst yapı yıkım çalışmalarından çıkan malzemeler Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde ilimizde öncelikle doğal yapısı bozulmuş alanlarda rehabilitasyon projeleri kapsamında değerlendiriliyor.
DOLGU ALANINDAN PARKA
Dolgu sonrası ağaçlandırılan hafriyat alanları, kente estetiği kazandırırken sosyal amaçlı da kullanılıyor. Tavşanlı Rekreasyon Alanı, Tatlıkuyu Vadisi Rekreasyon Alanı, Çağdaş Kent Park Alanı, Muallimköy Rekreasyon Alanı, Pelitli Rekreasyon Alanı, Yukarı Hereke Rekreasyon Alanı, Tuana Evleri Rekreasyon Alanı ve Barış Vadisi Park Alanları kente kazandırılan yerler arasında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi doğal yapısı bozulmuş alanların tespitlerini yaparak, projelendirme ve izin süreçlerinden sonra hafriyat toprağı ile bu alanları doldurulup, halkın dinleneceği, günlük stresini atacağı rekreasyon alanlarına dönüştürüyor. Temiz, yaşanılabilir bir çevre ve gelecek için, hafriyat denetim çalışmaları etkin, verimli ve sonuç alınarak yapılıyor.