Türkiye ekonomisinin makro veriler itibariyle, genel bir değerlendirmesini yaptığımızda;
Kentimiz giderek sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan yaşanabilir bir yer olmaktan çıkmıştır.
Üretimin ana bileşenlerinden olan sermayenin giderek yönlendirirci ve belirleyici konuma gelmesi çağımızın dramını oluşturmuştur.
Sayın İlker Akşit’in “Şehir Esnafının Duyarsızlığı, Vurdumduymazlığı” Yazısına Verdiğim Yanıttır.
AKP’nin “YENİ TÜRKİYE” söyleminin içeriği özetle çoğunluk anlayışına dayalı, merkezi yönetim modeline bağlı, otoriter bir yapılanmayı içermektedir.
Son açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 2.1 oranında büyümüş,
CHP, “Olağanüstü Kongresi” ni yaparak, oluşturulan yeni yönetim kadroları ile birlikte, 2015 yılında yapılacak
Soma’da yaşanan, ortaya çıkan veriler ışığında katliam boyutu öne çıkan olaylar sonucu, 301 işçimizin feci ölümü, ülkemiz insanını derinden etkilemiş, üzmüştür.
Türkiye ilk kez halk oylaması ile Cumhurbaşkanı’nı seçecektir. Seçim sonuçları ülkemizin siyasi geleceğini derinden etkileyecektir.
Yaşadığımız kentin tarihini, kültürel kodlarını, sosyolojik, toplumsal ve ekonomik yapısını irdelemek, geleceğe yönelik öngörülerimize yer vermek, bu konuda bir tartışmaya zemin hazırlamak düşüncesi ile bu yazıyı kaleme aldım.
Öncelikle, seçim süreci sonucu yüksek bir katılım oranına ulaşılması, halkımızın demokrasiye olan inancını ortaya koymuştur.
Gezi olayları ile başlayan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları ile devam eden sürecin AKP iktidarı açısından nasıl bir sonuç doğuracağı kamuoyunda tartışılmaktadır.
17 Aralık itibariyle başlayan, hükümet üyeleri ve yakınlarına yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının artçı sarsıntısı devam ediyor.
Son yıllarda yıldızı parlayan, iç turizm açısından çekim merkezi haline dönüşen, 2013 yılı "Türk Dünyası Kültür Başkenti" olarak ilan edilen Eskişehir'e özgü başarı hikayesinin bilinmeli
Son yıllarda yıldızı parlayan, iç turizm açısından çekim merkezi haline dönüşen, 2013 yılı "Türk Dünyası Kültür Başkenti" olarak ilan edilen Eskişehir'e özgü başarı hikayesi
Son yıllarda yıldızı parlayan, iç turizm açısından çekim merkezi haline dönüşen, 2013 yılı "Türk Dünyası Kültür Başkenti" olarak ilan edilen Eskişehir'e özgü başarı hikayesi
17 Aralık’tan bu yana devam eden yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının yarattığı kaos ortamı ve kargaşa devam ediyor, kamplaşmalar derinleşiyor, moraller bozuluyor, siyaset algısı giderek kötüleşiyor ve dibe vuruyor.
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması siyasi gündemde bomba etkisi yaratmıştır.
Siyasetin dar labirentlerinde sıkışıp kalmanın, ticaretin kazanma büyüsüne ve hırsına kapılmanın, bürokrasinin çarklarında öğütülmenin ötesinde; yaşamı önceleyen bir tercihin, insanı hem yücelttiği ve hem de mutlu kıldığına i
Ülkemizin siyasal, toplumsal ve sosyal oluşumunu derinden etkileyecek olan seçim sürecine girmiş bulunuyoruz.
Yerel seçime doğru yol alırken, süreç işlemekte, partililer adaylıklarını açıklamakta, yaşanan coşku “Demokrasi Şöleni” tanımlamasını hak etmektedir. Toplum tarafından demokrasinin benimsenmesi ve içselleştirilmesi geleceğimizi
Sayın Erdoğan tarafından; Taksim Meydanının yeniden yapılandırılması bağlamında; Gezi Parkına AVM yapma girişimi;
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce; İnterteks Fuar Sahası’nda 5. Si düzenlenen “Kitap Fuarı”, rekor bir katılımcı sayısına ulaşarak sonlanmıştır.
Değişim ve dönüşüm dönemlerinde, yeni tarih yazımı aşamasında; Siyasi partilerin başat rol üstlenebilmesi, yeni fikirlerin ve değişimin öncüsü olabilmesi, toplumun yönünün belirlenmesi ,