Özdilek

Sağlık

Çeker:Doğum İzinleri Ne Zaman Uzatılacak.?

T

11 Kasım 2012 Saat: 21:17
Çeker:Doğum İzinleri Ne Zaman Uzatılacak.?
Çeker:Doğum İzinleri Ne Zaman Uzatılacak.?

Türk Sağlık Sen Kocaeli Yönetim Kurulu üyeleri  Zekai Dumlupınar, Şengül Çakmak, Saniye Yıldıran, Sema Gümüş, Arif Ovalı Şube Başkanı Ömer Çeker, Başkanlığında toplanarak  sağlık sektöründeki gelişmeleri değerlendirdiler. Sağlık sektöründeki değişiklikler hakkında yönetim kurulunu bilgilendiren Şube Başkanı Ömer Çeker Doğum İzinleri Hakkında açıklamada bulundu.   

Başbakan çocuk konusunda katıldığı her nikahta yeni evlenen çiftlere en az üç çocuk tavsiyesini tekrarlaması  tüm toplumun hafızasında yer etmiştir.

Geçtiğimiz aylarda sezaryen ve kürtaj konusu Türkiye gündeminde yoğun bir şekilde tartışılmıştı. Özellikle Başbakan bu tartışmanın en önemli tarafı olarak sezaryenin önüne geçilmesi gerektiğini ve kürtajında bir cinayet olduğunu belirtmişti. Bu iki konu uzun süre tartışılmış hatta sezaryen ile ilgili bir yasal düzenleme de yapılmıştı.

Bu tartışmalar sürerken bizzat Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanımız çalışan annelerin ücretli doğum izinlerinin ve süt izinlerinin uzatılması konusunda bir çalışma yapacaklarını ilan etmişlerdi. TBMM yasama yılına başlamasına rağmen şu güne kadar çalışan annelerin ücretli doğum izinlerinin ve süt izinlerinin uzatılması konusunda her hangi bir düzenleme yapılması ile ilgili yasa tasarısı TBMM Meclis Başkanlığına vermemiştirler.

Özelilikle belirtmek isterim ki aile ekonomisine önemli bir katkı yapan çalışan annelerin ücretli izinlerinin kısa tutulması aileyi ekonomik olarak zorlamaktadır. Çocuğu ile daha çok vakit geçirmek isteyen anneleri de ne yazık ki çaresiz bırakmaktadır.  

Sayın Başbakanın ve Sayın Bakanın bu vaadi anne olmayı düşünen çalışanları sevindirmiş ve yasal düzenlemenin yapılmasını beklenmeye başlanmıştırlar.

TBMM’nin açılması ile birlikte bazı yasaların öncelikle olarak görüşüleceği, bazı düzenlemelerin de kısa sürede hayata geçirileceği iktidar tarafından ifade edilmektedir. Yapılacak düzenlemeler baktığımızda ne yazık ki ücretli doğum izni ve süt izninin uzatılması ile ilgili bir düzenlemeden hükümet yetkilileri bahsetmemektedir. Böyle bir durumun ortaya çıkması anne adayı olan çalışanları üzmektedir.

Buradan belirtmek isteriz ki sadece 3 çocuk yapın, sezaryen olmayın demekle işler yürümez. Önemli olan bu taleplerin gerçekleşmesini teşvik edecek adımların atılması gerekmektedir. Bu anlamda da ücretli doğum izninin ve süt izninin uzatılması önemli bir adım olacaktır.

 Anne adayları ve bayan çalışanlar  öncelikle Başbakanımızın ve Bakanımızın vermiş olduğu vaadin gerçekleştirmesini bekliyorlar, süre uzatımlarında anne adaylarını memnun edecek makul bir süre olmasını talep ediyoruz. Anne adayların çalışanları çok bekletmeyin, sözünüzü yerinize getirin diyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat