Özdilek

Güncel

Çeker: Gücü yeten nöbeti tuttursun!

Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimleri ve çalışanlarına cumartesi günleri nöbet tutturmak istemesine Türk Sağlık-Sen’den tepki geldi. Şube Başkanı Ömer Çeker, “Bu karara uymayacağız. Gücü yeten nöbet tuttursun” dedi.

31 Aralık 2014 Saat: 17:10
Çeker: Gücü yeten nöbeti tuttursun!
Çeker: Gücü yeten nöbeti tuttursun!

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimleri ve elemanlarına cumartesi günleri ASM’lerde nöbet tutturulmak istenmesi hakkında bir açıklama yaptı. Çeker’e açıklamasında Şengül Çakmak, Nur Serttaş, Neriman Uygun ve Erol Kalemer de eşlik etti. Cumartesi nöbetlerine sert tepki gösteren şube başkanı Ömer Çeker, hekimlerin ve aile sağlığı elemanlarının iş yükünün artacağını ve bunun da vatandaşlara verilen hizmette aksamaya yol açacağını vurgulayarak, genelgeye uymayacaklarını söyledi.

 

“TEHDİT EDİYORLAR”

Çeker açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bakanlık sözleşme imzalatıyor, sözleşmenin hükümlerine uymuyor. Nöbet olmayacak dediler, bir genelge çıkartıp cumartesi nöbeti getirdiler. Sağlık Bakanı aile hekimlerinin pazar günü de çalışılmasını istiyor. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Çalışanı tehdit ediyorlar. Fakat tehditlere pabuç bırakmayız.”

 

“SÖKE SÖKE ALIRIZ”

Hükümetin çalışanlara zulmettiğini dile getiren çeker, “Çalışmaktan tek anladıkları köle düzeni. Nöbetleri peşi sıra diziyorlar.  Birde taviz yok diyerek çalışanı tehdit ediyorlar. Teröriste, kaçakçıya, hırsıza, uğursuza taviz veren, ama çalışana gelince taviz yok diyenler iyi bilsinler ki sağlık çalışanlarında geri adım yoktur. Sizin taviz dediğiniz bizim hakkımızdır. Söke söke alacağız” dedi.

 

“KARARA UYMAYACAĞIZ”

Türk Sağlık-Sen olarak aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına dayatılan cumartesi nöbetlerine karşı olduklarını belirten Çeker, şöyle konuştu: “Aile hekimlerimizi davalarında yalnız bırakmayacağız. Sarı sendikadan bu konuda sesin çıkmaması düşündürücüdür. Hükümetin paydaş sendikası tercihini çalışandan yana değil bakanlıktan yana kullanarak çalışanlarını yalnız bırakmıştır. Bu konuda sivil itaatsizlik yapıp cumartesi günleri nöbet tutturulması için yayınlanan genelgenin kararına uymayacağız. İsteyen gücü yetiyorsa tuttursun. Millete hizmet bahanesi altında çalışanlara angarya dayatılıyor”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat