Özdilek

Sağlık

Çeker; Nöbet Tutan Sağlıkçılara Ruhsatlı Silah Verilsin!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Bayramın dördüncü günü Dil Ovası, Cayırova, Kartepe, Başiskele İlçelerinde Acil Sağlık İstasyonlarında nöbet tutan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek bayramlaştı ve sorunları yerinde tespit etti.

 

 

Bir Dokunup Bin Ah İşitti.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Kurban Bayramı’nın dördüncü günü ilk olarakDil Ovası, Cayır ova, Kar tepe , Baş iskele İlçelerinde kurulan Acil Sağlık İstasyonlarını ziyaret ederek istasyonlarda nöbet tutan sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde tespit etti. personele bayramlaştı. İstasyonlarda nöbet tutan hekim ve hemşirelerle yeni sistem hakkında sohbet eden Çeker, bir dokunup bin ah işitti

 

Ortak Sorunlar Olduğu Gibi Farklı Sorunlarda Mevcuttur.

Ziyaretler esnasında yapmış olduğu tespitler hakkında açıklama yapan Çeker; Dilovası ve Çayırova’da Hem 4/B’li, hem aile hekimi hem de kadrolu sağlık çalışanlarına oluşturulan merkezlerde Kartepe ilçesinde Seka Devlet Hastanesine bağlı semt polikliniğinde, Başiskele’de Kocaeli Devlet Hastanesine bağlı semt polikliniğinde aile hekimlerine bayram süresince acil hizmet nöbeti yazılmıştır diyen Çeker; Oluşturulmuş olan bu dört istasyonunda ortak sorunlar olduğu gibi farklı sorunlarda mevcuttur. Dedi.

 

Nöbetler Göstermelik, Göz Boyama İçin Yazıldığını Anlamıştır.

Şube Başkanı Çeker; Çünkü burada acil müdahalede bulunabilecek yeterli malzeme ve donanım bulunmuyor. İki istasyonda nöbet tutan personelin can güvenliği hiç bulunmamaktadır. Bir istasyonda saat 16.00 kadar güvenlik bulunmakta bir diğerinde günün her saatinde güvenlik bulunmasına rağmen personellerin diğer ihtiyaçlarını giderecek gerekli tedbirler alınmamıştır. Dedi. Çeker; Ben yaptım oldu mantığı ile yazılan nöbetler hem çalışanı mağdur etmiştir. Hem de vatandaş bu nöbetlerin gereksiz olduğunu, göstermelik göz boyama için yazıldığını anlamıştır. Dedi.

 

Nöbet Tutanlara Ruhsatlı Silah Verin,

Açıklamalarını sürdüren Çeker; Bunu da istasyona baş vuran hasta sayıları ile anlamak mümkündür. Baş vuru yok denecek kadar azdır. Buda bu uygulamanın halk tarafından destek bulmadığını ortaya koymakta olduğunu söyleyen Çeker; Nöbet yazan amirler nöbet tutanların güvenliklerini sağlayamadıklarını yapmış olduğumuz ziyaretle yerinde tespit ettik. Yetkililere bir önerimiz var madem nöbet tutan personelin güvenliklerini sağlayacak yetkili veremiyorsunuz. Nöbet tutanlara Ruhsatlı silah verin, diyen Çeker; Sendika olarak konun takipçisi olduklarını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat