Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ve İşyeri temsilcileri hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarını işyerlerinde ziyaret ederek istek ve talepleri dinlediler.
Çeker Sağlık çalışanları hak ettiklerini alamıyorlar
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ve İşyeri temsilcileri hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarını işyerlerinde ziyaret ederek istek ve talepleri dinlediler.
Yerinde tespit
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarını Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ziyaret etti. Başkan Çeker, Derince, Körfez İlçe Temsilcileri, İş Yeri Temsilcileri ile Kocaeli Devlet Hastanesi, Körfez Devlet Hastanesi, SBU Derince Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiler. Şube Başkanı Çeker’e Körfez Devlet Hastanesi ziyaretinde ise Körfez İlçe Temsilcisi Muammer Erhan İşyeri Baş Temsilcisi Arif Balcı, Temsilci Özlem Sözlü, Kocaeli Devlet Hastanesi ziyaretinde İş Yeri Baş Temsilcisi Muhiddin Daş, Temsilci Hüseyin Ozan Yüzüak, Üye Cemal Dinç, S.B.Ü. Derince Eğitim Araştırma Hastanesi ziyaretinde ise Derince İlçe Temsilcisi Serap Koçhisar, İş Yeri Baş Temsilcisi Aysun Demet, Emre Doğru, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zübeyde Aktaş ile birlikte sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde tespit ettiler. Hastane ziyaretlerinin ardından Başkan Çeker açıklamalarda bulundu.
Farklar ayda bir ödenmeli
Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada; “ Sağlık çalışanları çok dertli. Artan hayat pahalılığı karşısında geçinmekte güçlük çekmekteler, Kamu İşvereni ile Sarı Sendika tarafından çalışanlar her gecen gün artan hayat pahalılığı karşında mağdur edilmektedirler, kamu işvereni insafa gelerek altı ayda bir yılda iki kez yapmış olduğu enflasyon artışı nedeniyle çalışanlara verilen enflasyon farkı altı ay sonra değil aylık olarak çalışanları ödenmelidir.
Hakettiklerini alamıyorlar
Sağlık çalışanları emeklerinin karşılığını olan ücretleri alabilmeleri için gerekli düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi için Sağlık Bakanından gerekli çalışmayı başlatılarak çalışma hayatına uyarlanmasını beklemekteler. Sağlık çalışanları her an virüs bulaşma kaygısı ve geçim sıkıntısı içerisinde vatandaşımıza kolay ulaşıla bilir kaliteli sağlık hizmeti vermek için gece gündüz fedakârca çalışmaktadırlar.
Alkış karın doyurmuyor
Sağlık çalışanlarının özveri ile çalışmalarına şahit olan Sağlık Bakanı sağlık çalışanlarına “hakkınız ödenmez” dedi, üç gün vatandaşımıza çalışanları alkışlattı. Çalışanların ruhunu okşadı maaş ve özlük haklarında iyileşme için gerekli düzenlemeleri yapmadı. Zaman göster diki alkış karın doyurmuyor. Sağlık çalışanları kamuda en düşük maaşı almaktadır. Çalışanlar maaşlarda ve özlük haklarında günün şartlarına uygun düzenleme istiyorlar. Sağlık Bakanlığı çalışanların sorunlarının çözülme kavuşturulması için gerekli hassasiyeti göstermediği kanaati sağlık çalışanları arasında yaygınlaşmaktadır.
Söylem ile eylem aynı değil
Sağlık Bakanlığını Ek Ödemelerin hakkında söylediği ile taşraya yayınladığı genelgeler birbiri ile örtüşmemektedir. Covit ile mücadele kapsamında Üçer ay toplamda dokuz ay sağlık çalışanlarına Ek Ödemenin yüzde yüz tavandan ödeneceğini söylemesine rağmen yayınladığı genelgeler ile söylediği örtüşmemektedir. Sayın bakanın açıklamış olduğu rakamı sağlık çalışanlarının yüzde 95 almamıştır. İdarecilerde Ek Ödemenin yüzde 100 tavandan ödememek için ellerinden gelen gayreti göstermiştirler. Çalışanlara tek kalemden maaş ödenmesi için Bakanlık yeni bir düzenleme yapmalıdır.
Çalışanlar bezdiriliyor
Bazı kurum amirleri pandemi bahanesi ile kurumlarda personele karşı usulsüz uygulamalarını alabildiğince artırmıştırlar. Yoğun iş yükü altında görev yapan sağlık çalışanlarına karşı uygulamış oldukları mobing, adam kayırma, usulsüz görevlendirme ile çalışanları canlarından bezdirmiştir. İdarelerin çalışanlara karşı uygulamış oldukları mobing, usulsüz uygulama ve Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu kanun, yönetmenlik ve genelgelerin çalışma hayatına uygulanıp uygulanmadığını denetleyecek bağımsız kuruluşlardan oluşan komisyon kurmalıdır. Bu komisyon vasıtasıyla gerekli kontroller sağlanmalıdır.” diyerek sözlerini sonlandırmalıdır.