Özdilek

Güncel

Cephanelik’de rekor denemesi

İzmit Cephanelik Stadı, farklı bir olaya ev sahipliği yaptı. Düzenlenen diş fırçalama rekor denemesine 3 bin 500 öğrenci katıldı. Öğrencilerin sunduğu dev Türk bayrağı kareografisi ise büyük beğeni kazandı

11 Haziran 2014 Saat: 17:44
Cephanelik’de rekor denemesi
Cephanelik’de rekor denemesi

İzmit’te dün ilginç bir rekor denemesi yapıldı. Cephanelik Stadı’nda gerçekleşen etkinlikle tam 3 bin 500 ilkokul öğrencisi, diş fırçalama rekoru kırdı. Program öncesinde dev bir Türk bayrağı koreografisi de yine öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Rekor denemesine; Vali Yardımcısı Aziz İnci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık ve davetliler katıldı.

Ağız ve diş sağlığının geliştirilmesi, koruyucu önlemlerin toplum tarafından öneminin anlaşılması, diş fırçalama alışkanlığının yaygınlaştırılması amacı ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Sağlık Meslek Yüksekokulu, Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programda 3 bin 500 ilkokul öğrencisi katıldı.

‘Flor Jel ve Toplu Diş Fırçalama Uygulaması’ ile toplu diş fırçalama etkinliği gerçekleştirildi. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin eşlik edeceği, Prof. Dr. Çoruh Türksel Düldergil’in katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte öğrencilere dağıtılan diş fırçalarıyla aynı anda flor jellerle dişlerini fırçaladı. Kocaeli’de 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. döneminden itibaren başlanmış olan flor vernik uygulaması ve ağız diş sağlığı koruyucu programları ile bu güne kadar binlerce öğrenciye ulaşıldığı bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat