Özdilek

Güncel

Cevik “Artık yakamızdan düşün”

Büyükşehir Şehir Tiyatroları Yönetmeni Mehmet Çevik, TÜSAK’ın toplantısına geçmişte genel sanat yönetmenliği yapan Nejat Birecik’in kendilerinden habersizce katılmasını kınayarak, “Şehir Tiyatrolarının yakasından düşün” d

11 Mart 2014 Saat: 10:16
Cevik “Artık yakamızdan düşün”
Cevik “Artık yakamızdan düşün”

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, SDKM’de düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye Sanat Kurumu’nun (TÜSAK) yeni yasa düzenlemesinin konuşulduğu toplantıya tiyatronun eski yönetmeni Nejat Birecik’in, hem bakanlık temsilcisi hem de hali hazırla Şehir Tiyatroları resmi Genel Sanat Yönetmeni sıfatıyla bu toplantıya katıldığını açıkladı.

 

BUNA HAKKI YOK

Böyle bir yaklaşımın vicdani ve ahlaki olmadığını söyleyen Çevik, “Böyle bir toplantıya çağrıldığımda bu kentte sanatı üreten arkadaşlarımın fikri ve bilgisi alınmadan konuşmayı zül sayarım” diyerek Birecik’in tiyatroyu resmi ve gayri resmi toplantılarda temsil hakkının olmadığını söyledi.

 

BİZDEN UZAK DURUN

Nejat Birecik’ten ricada bulunan Mehmet Çevik, “İşgalci bir mantıkla görevini tarif edip, muhtemel TÜSAK yapılanması yönetiminde bireysel olarak yer alma hayalini, Şehir Tiyatromuzun Genel Sanat yönetmenliği makamı üzerinden palazlandırma çabalarından vazgeçmelidir. Artık Şehir Tiyatrolarının yakasından düşün” dedi. Çevik, Birecik’in toplantıya katılımı yönünde ne şahsı, ne de tiyatroya bağlı diğer birimler tarafından kurum adına hiçbir konuda görevlendirilmediğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat