Özdilek

Güncel

Cevrim: Kadına şiddet utanç kaynağı

Kadına yönelik şiddete karşı mücadele gününde bir açıklama yapan BBP Kadın Kolları Başkanı Hilal Cevrim, kadına yönelik şiddetin bir utanç kaynağı olduğunu, ifade etti

24 Kasım 2017 Saat: 22:51
Cevrim: Kadına şiddet utanç kaynağı
Cevrim: Kadına şiddet utanç kaynağı

Kadınlar gizli kahramanlardır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Hilal Cevrim, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Şiddeti onaylayan, meşrulaştıran zihniyet değişmedikçe kadına yönelik şiddetin bitmeyeceğini ifade eden Cevrim, “İnsanlığın kadını veya erkeği yoktur. Bu nedenle kadınlarda her insan gibi saygıyı hak etmektedir. Kadınlar bir toplumu ayakta tutan gizli kahramanlardır” ifadelerine yer verdi.

Dünyanın kanayan yarası

Yapıları gereği erkeklerden kuvvet olarak daha az güçlü olan kadınların her ne olursa olsun şiddeti kesinlikle hak etmediklerine vurgu yapan Hilal Cevrim, “Kadına yönelik şiddet tün dünyanın kanayan, durdurulamayan bir yarasıdır. Ülkemizde ve dünyada bu konuya dikkat çekmek için çeşitli programlar, paneller düzenleniyor, reklamlar yayınlanıyor. Tüm bunlar dikkat çekse de kadına yönelik şiddetin azalması için hep bir adım ilerisine gidilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hepimizin ayıbıdır

Cevrim sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslar arası hukukun tüm çabalarına rağmen, hala televizyonlarda töre cinayetlerini izliyorsak, kadınlar çeşitli şekillerde şiddete, tecavüze hatta istismara maruz kalıyorsa, alınan her türlü önlemlere rağmen bu yobaz zihniyetin önüne geçilemiyorsa maalesef bu hepimizin ayıbıdır. Kadına yönelik şiddet çağımızın bir utanç kaynağı olarak insanlık onurumuzu yaralıyor. Teknolojik yönden ilerlesek çağ atlasak da insanlık yönünden ilerleyemiyoruz demektir.

Kadınlarımızın yanındayız

Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun da dediği gibi; ‘Gerek kadın erkek ayrımcılığı, gerekse kadınlarımızın inanç ve yaşam tarzları bakımından ayrımcılığı ortadan kaldırmalıyız. Kadınlarımızın itibarlı, yüksek seciye ve kabiliyetle kendilerini ifade etmelerini, özgüven içinde yaşamalarını sağlamak zorundayız. Onları şiddete maruz kalan, sosyal güvenlikten yoksun, muhtaç bir şekilde acz içinde bırakmamalıyız.’ BBP olarak biz tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirterek, kadına yönelik her türlü ayrımcılığı, emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat