Özdilek

Güncel

ÇHD: “Direnme Hakkımızı Kullanacağız"

İç Güvenlik Yasa Tasarısı’yla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştiren ÇHD Yöneticisi Elvan Olkun, yeni yasa tasarısıyla kolluk kuvvetlerine, savcı yetkileri verildiğini iddia etti..

10 Şubat 2015 Saat: 20:52
ÇHD: “Direnme Hakkımızı Kullanacağız"
ÇHD: “Direnme Hakkımızı Kullanacağız"

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Yönetici Elvan Olkun ve dernek üyesi avukatlar dün adliye binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İç Güvenlik Yasa Tasarısı’yla ilgili eleştirilerini ifade eden Elvan Olkun, “Yeni yasa tasarısıyla polislere, savcı ve hakim yetkileri verildi. Kolluk kuvvetlerinin yetkileri artırılarak, gösteri ve yürüyüşlerde polislerin silah kullanmasının önünü açmak istiyorlar” dedi.

SİLAH YETKİSİ VERİLİYOR
Yasa tasarısının polislere geniş yetkiler tanıdığını ifade eden Elvan Olkun, “Yeni yasa tasarısı ile kolluk birimlerine adeta hakim ve savcıların yetkileri devredildi. Polislere, gösteri yürüyüşü sırasında ve polis müdahalesi başlığı altında; mala zarar verme, yerden taş almaya çalışma, çöp tenekesi devirme gibi eylemlerde dahi polise silah kullanma yetkisi verilmektedir” şeklinde konuştu.

HUKUK YOK EDİLİYOR
İktidarının ülkeyi keyfine göre yönettiğini iddia eden Olkun, “İkidar ülkeyi keyfine göre, süresi belirsiz bir olağanüstü hal dönemine sokmaya hazırlamaktadır. Siyasi iktidarın saldırı yasaları varsa, halkın da meşruluk bilinci, direnme hakkı olduğu unutulmamalıdır. Bu saldırıya, üzerinde polis vesayeti olmadan serbestçe dolaşıp, sesimizi duyurabilmesi için, bizim olması gereken sokak cevap vermelidir.!” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat