Özdilek

Güncel

CHP, belediye çalışanlarının sandık başkanı yapılmasına karşı

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva parti il binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konular hakkında talep ve eleştirilerini dile getirdi.

14 Nisan 2015 Saat: 23:38
CHP, belediye çalışanlarının sandık başkanı yapılmasına karşı
CHP, belediye çalışanlarının sandık başkanı yapılmasına karşı

CHP İl Başkanı, 7 Haziran seçimlerinde sandık başkanlığı görevine belediyelerde görevli memurların verileceği yolunda duyumlar aldıklarını belertti, “İktidar partisi militanlarının sandık başkanı yapılması, seçimler üzerine şaibe düşürür. Sandık başkanlarının öğretmenlerden ya da devlet memurlarından olması gerekir. Özellikle belediye çalışanlarının sandık başkanı yapılmasına karşıyız” dedi.

 CHP İl Başkanı geçen hafta sonu İstanbul Kartal’da görkemli bir miting gerçekleştirdiklerini , Kartal meydanında ortaya çıkan büyük coşkunun CHP’ye yönelik saldırıları da arttırdığını vurguladı. Altunyuva, TRT’nin CHP’nin reklam filmlerini yayınlamamasını da gündeme getirerek şöyle konuştu: “TRT’ye herkes vergi ödüyor. Devlet kurumunun işini tarafsız yapması lazım. Ama TRT, partimizin (milletçe alkışlıyoruz) reklamını iktidarı eleştirdiği gerekçesiyle yayınlamıyor. Bu bir akıl tutulması örneğidir. TRT, CHP’nin kendi kendisini eleştirmesini mi beklemektedir?”

 İl Başkanı Cihat Altunyuva, parti örgütü olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı için de hazırlık yaptıklarını anlattı. Altunyuva, İzmit’te düzenlenecek 1 Mayıs etkinliklerine parti olarak destek vereceklerini söyledi, “Bu yıl da 1 Mayıs’ta İstanbul Taksim meydanı emekçilere yasaklanacak gibi görünüyor. İktidara gerilimi körüklememesini tavsiye ediyoruz. Biz Kocaeli’de yapılacak mitinglerde alanlarda olacağız” dedi.

” CHP İl Başkanı basın toplantısında önemli bir iddiayı da gündeme getirdi. Altunyuva, Yuvacık Barajı’nın bu kent için ne kadar önemli olduğunun son yıllarda çok daha iyi anlaşıldığını vurguladı, “ İyi ki bu baraj yapılmış. Ama şimdilerde Yuvacık Barajı’nın gölü açıkça kirletiliyor. Baraj gölü çevresindeki tesisler, yıkılmıyor. Baraj gölünü kirleten üç tesisin neden yıkılmadığını merak ediyoruz. Bu tesisler kimindir?” diye sordu. CHP il başkanı, partide aday listesine kimsenin itirazının olmadığını, bütün CHP’lilerin alanda çalışmaya hazır olduklarını da söyledi. Örgüt olarak kapsamlı çalışma programı hazırladıklarını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat