Özdilek

Güncel

CHP’de 4 isim başvurdu

CHP Kocaeli milletvekili aday adaylarından Prof. Hurşit Güneş, Dr. Ayhan Mutlu, Prof. Muhip Kanko ve Prof. Cüneyd Özkürkçügil, Ankara’ya giderek parti genel merkezine başvuru dosyalarını teslim etti

20 Şubat 2015 Saat: 16:14
CHP’de 4 isim başvurdu
CHP’de 4 isim başvurdu

CHP Genel Merkezi’nin 17-24 Şubat tarihleri arasında milletvekili aday adaylıkları başvurusu yapılacağını ilan etmesiyle parti içi hareketlilik başladı. Kocaeli’den milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler, başvurularını genel merkeze iletmek için Ankara yolunu tuttu. Perşembe Günü Genel Merkeze Kocaeli’den başvuran ilk 3 isim CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Prof. Dr. Mühip Kanko ve Dr. Ayhan Mutlu oldu. Prof. Dr. Cüneyt Özkürkçügil de bugün erken saatlerde başvuru dosyasını teslim etti. Başvuru tarihinin başlamasıyla ilk iki gün içerisinde Türkiye genelinde 214 kişinin milletvekili aday adaylığı için evraklarını genel merkeze teslim ettiği öğrenildi. 


Kar muhalefeti sebebiyle bazı aday adayları başvurularını erteledi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 23 Şubat Pazartesi Günü yeniden aday olmak için başvuruda bulunacağını kaydetti. Aday adaylığı için CHP İl Yönetimi’nden istifa eden Asude Fırat Özkan, Müzeyyen Topçu Tan da 23 Şubat Pazartesi Günü, Semra Başlak ise bu hafta sonu başvurusunu teslim edecek. CHP eski İl Başkanı Yalçın Kuşkan, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek başvuru evraklarını alarak ilimize döndü. Kuşkan, haftasonu başvuru evraklarını teslim etmek üzere yeniden Ankara’ya gideceğini belirtti. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Gölcük Belediye Başkan adayı olan Turan Dumlu ve Dilovası Belediye Başkan adayı olan Ercan Dalkılıç 23 Şubat Pazartesi Günü, başvurularını teslim etmek üzere Ankara’ya hareket edeceklerini açıkladı.


CHP İl eski sekreteri Dilko Eğitim Kurumları’nın sahibi Ufuk Saka da bugün başvuru evraklarını genel merkeze teslim edeceğini kaydetti. Aday adaylığı için Gebze İlçe Başkanlığı’nda istifa eden Sedat Tatar, partilileriyle ilçe binasında yapacağı toplantının ardından son kararını vereceğini söyledi. Gebze İlçe yönetiminden istifa eden bir diğer isim Kemal Nişancı, Derince İlçe eski sekreteri Sabriye Gülşah Şahin ve Çayırova İlçe eski Başkanı Rasim Meriç  ise 23 Şubat Pazartesi günü, Ankara’ya başvuru için gidecek isimler arasında olduklarını belirtti. Aday adaylığı için Dilovası İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İsmail Kaya ve Darıca İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Selman Kösali ise, genel merkezin ön seçim yerine ‘Merkez yoklaması’ kararı sebebiyle başvuruda bulunmayacaklarını ifade etti. 

 

Dilovası İlçe eski Başkanı İsmail Kaya, merkez yoklaması kararı sonrasında parti değiştirebileceğini de ifade etti. Adını ‘Vatan Partisi’ olarak değiştiren eski İşçi Partisi ile görüştüğünü belirten Kaya, “Genel başkanın milletvekili adaylarını belirleyeceği bir parti, demokrasi düzenini kaybetmiştir. Bu sebeple ben Vatan Partisi ile görüşmelere başladım. Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi olan MYK üyesi Şule Perinçek ile görüşmelerde bulundum. Vatan Partisi’nin tüzük ve yönetmeliklerini de inceledim. Atatürkçü Düşünce’ye Vatan Partisi’ni bu şartlarda daha yakın buluyorum. Bu sebeple seçimlere Vatan Partisi’nin milletvekili adayı olarak girebilirim” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat