Özdilek

Güncel

CHP’DE KAVGA BİTTİ BİRLİK SAĞLANDI

2009 yerel seçimlerinde çalkantılı bir dönem geçiren Kandıra CHP, birlik ve beraberliği sağlayarak 30 Mart 2014 seçimlerine kilitlendi

25 Aralık 2013 Saat: 15:31
CHP’DE KAVGA BİTTİ BİRLİK SAĞLANDI
CHP’DE KAVGA BİTTİ BİRLİK SAĞLANDI

CHP Kandıra İlçe Başkanı Kenan Çapraz, Büyükşehir ile 12 ilçe belediye başkan adayının belirlenmesinin ardından partide birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla ilçe örgütünde görev yapan isimleri düzenlediği toplantıyla bir araya getirdi. İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıya il başkanı Yalçın Kuşkan, milletvekili Hurşit Güneş, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca, eski ilçe başkanı ve belediye başkan aday adayı Muzaffer Yağız, eski belediye başkanlarından Turan Sarı, Kenan Evin, Sevim Deren, Mustafa Öğren ile partililer katıldı.


ESKİ TÜFEKLER BİRLİKTE
2009 yılında parti içinde yaşanan sıkıntılardan dolayı Kandıra Belediyesi’ni AKP’ye kaptıranCHP, bundan büyük bir ders alarak 30 Mart 2014’te yapılacak olan seçimlergüçlü bir şekilde hazırlanıyorKandıra Belediye Başkan aday adayı Muzaffer Yağız ile İsmail Sarıca arasındaki yarışın galibi Sarıca olduktan sonra hızlı bir şekilde çalışmaya başlayan Kandıra CHP, uzun bir aradan sonra bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce pek bir araya gelmeyen CHP’nin ilçedeki önemli isimleri Sevim Deren, Turan Sarı, Kenan Evin ve Mustafa Öğren ilçe binasındaki toplantıya katılarak seçime kenetlendiklerini gösterdi.


HEDEF; KAZANMAK
Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda ilk olarak ilçe başkanı Kenan Çapraz söz aldı. Başkan Çapraz, toplantıya katılan partililerine teşekkür etti. Daha sonra ise belediye başkan adayı İsmail Sarıca konuşarak AKP’li belediyeye eleştirilerini sundu. Sarıca, “Üretmek kültürü sona ermiş. 873 ilçe içinde 433. sıradayız. Kandıra, devlet planlarından destek almadıkça kalkınamaz. Yapacağımız projelerle Kandıra’yı el birliğiyle kalkındıracağız. Toplumda kazanmamız gerektiği yönünde büyük bir beklenti var. Biz kendi içimizdeki her şeyi kenara bırakıyoruz. Hedefimiz belediyeyi kazanmaktır” diye konuştu.


FIRIN YAPMAYLA OLMAZ
Adı açıklandıktan sonra ilk ziyaretini Kandıra’ya yapan çiçeği burnunda Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, köy köy mahalle mahalle çalışacaklarını söyleyerek, “Kandıra için yapacaklarımızı kendi projelerimizi anlatacağız. Yarın bu kentte hava alamayacağız. Büyükşehir Yasası’nı köylere gidip anlatacağız. Köylüden su parası alınacak. Köydeki insan su parasını nasıl ödeyecek? Mazot olmuş 5 lira. Köylü ne satacak da bunları karşılayacak?Bir fırın için çocuklarınızın geleceğini, Kandıra’nın geleceğini bunlara teslim etmeyin” ifadelerini kullandı.


1 OCAK’TA MEYDANLARDAYIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na eleştirilerde bulunan Tarhan, “İbrahim Karaosmanoğlu bir dede, ben bir babayım. Benim enerjimle onun enerjisini kıyaslayın. Onlar 13, biz sıfırız. Tüm enerjimizle çalışma yapacağız. Ben çalmadım’ demek, ‘Ben hırsız değilim demek ne güzel. Biz çok rahatız. Halkın karşısına Kocaeli için ne yapacağımız anlatarak çıkacağız. 1 Ocak’ta meydanlardayız” şeklinde konuştu. Tarhan’ın ardından söz alan il başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli ve Türkiye genelinde ibrenin CHP’den yana olduğunu söyledi.


KANDIRA İÇİN ŞANS
Eski ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Muzaffer Yağız da artık partide kavga olmamasınıistedi,  “24 saat partinin ve İsmail Sarıca’nın emrinde emrindeyim. Herkes elini taşın altına elini koymalı” dedi. Kandıra’nın önemli isimlerinden Sevim Deren de ilçe örgütüyle birlikte çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Partililer bir bir söz alarak seçim sürecinde nasıl daha iyi bir şekilde çalışma yapılabilir konusunda görüşlerini sundu. Yapılan fikir alışverişi sonrasında konuşan milletvekili Hurşit Güneş söz Tarhan ve Sarıca’ya seçim sürecinde başarılar diledi, Sarıca’nın Kandıra için şans olduğunu söyledi. AKP’li belediye başkanı Cengiz Kan’ın yargılandığı davalara gönderme yapan Güneş, “Cengiz Kan’ı biz değil AKP’liler şikayet etti” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat