Özdilek

Güncel

CHP 'den Emekliler günü basın açıklaması

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

CHP  Gölcük İlçe örgütü başkanlığın'den Emekliler günü dolayısıyla  bir basın açıklaması şöyle;

Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün, 30 Haziran 1927 de emekli maaşı almayı hak edişinin 83. yıl dönümü. Emeğe ve emeklilere selam olsun.

Ülkemizde yaklaşık dokuz milyon emekli var. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde bu sayı on beş milyonu buluyor. Çalıştıkları sürece ülkemize büyük hizmetler veren ve ürettikleriyle geleceğimizi aydınlatmaya çalışan emeklilerimizin yaşam koşullarına baktıkça içimiz sızlıyor.

Ülkemizin, terörle birlikte en önemli sorunlarının; yoksulluk, işsizlik ve açlık olduğunu biliyoruz. AKP’nin daha fazla suni gündemler yaratarak kamuoyunun dikkatini başka yönlere çekmesine fırsat vermeyeceğiz.

Son sekiz yılın AKP Hükümeti, emeklilerimizi ikinci sınıf vatandaş olarak kabul ediyor.  Açlık sınırında yaşam süren emeklilerimizin maaşlarına komik zamlar vererek adeta dalga geçiyor. Emekliler sadaka değil, haklarını istiyor.

Emeklileri bu sefalete ve yoksulluğa mahkûm edenlerden çözüm üretmelerini beklemek en büyük gaflettir. Çözüm bir araya gelerek örgütlenmek ve halk iktidarıdır.

Emeklilerimizin %80’i açlık sınırının altında yaşıyor. Devletimizin tüm olanaklarını kullandığı halde: “Ben ticaret yapmasam geçinemem.” Diyen 10.000TL maaşlı Başbakan’ımız, 600TL maaşlı emeklilerin nasıl geçindiklerini biliyor mu?

AKP Hükümeti, emeklilere ödemeleri sırasında ikiyüzlü davranıyor. TÜİK enflasyonuna göre %4,6 maaş zammı alan emekli; mutfakta yine TÜİK verileriyle, %30,6 zamla yaşamak durumunda.

Kürtler, azınlıklar, Romanlar için açılımlar yapan, Sanayiciyi-büyük esnafı kurtarmak için projeler üreten AKP Hükümeti; sıra çalışanlara ve emeklilere geldiğinde duvar gibi sessiz kalıyor. Biz, emekliler ve emeği ile geçinenler için de açılımlar istiyoruz.

AKP Hükümeti, 5510 Sayılı Yasa’yla reform yaptıklarını, herkesin TC Kimlik numarası ile istediği hastaneye gidebileceğini söylüyor. Ancak cebinizde paranız yoksa gidemiyorsunuz. AKP’liler; ilaç, muayene ve katkı payı ödeme zorunluluğunu gizliyorlar.  Eskiden raporla alınan bazı ilaçlar da, ödeme listesinin dışına çıkarılmıştır. Kronik hastalığı olan emekliler raporla ilaç alabiliyorlarken, şimdi ceplerinden de ödemek zorunda kalmaktadırlar.

CHP Gurubu’nca verilen İntibak Yasası Teklifleri, TBMM Genel Kurulunda AKP’lilerce reddedilmektedir.

Emeklilerimiz eczanelerden ilaç alırken, maaşlarından kesildiği için ne kadar para verdiğini bilemiyor. Emeklilere maaş bordroları verilerek, maaşlarından yapılan kesintilerin nerelere ve ne miktarda yapıldığını görmeleri sağlanmalıdır. Emeklilerin sendikalaşmalarının önü açılmalı, örgütlenmeleri engellenmemelidir.

Emeklilerimizin ekonomik mücadelesinin başarıya ulaşması, siyasal mücadeleden geçer. Aileleriyle birlikte 15 milyona ulaşan emeklilerimizin, Halk İktidarı için mücadele vermeleri gerekmektedir.

 

Emekliler için çözüm halk iktidarı, yani CHP iktidarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında;

9 milyon emekliye milli gelir artışından pay vereceğiz.

Sosyal güvenlik destek primi, emeklinin aylığından kesilen primi aşamalı olarak kaldıracağız.

İntibak yasasını çıkaracağız.

Emeklinin evlenmemiş kız çocuğu, anne ve babanın sosyal güvenliğinden faydalandıracağız.

Anayasamızın 17. maddesi şöyle der: “herkes, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.” Emekliler olarak hakkımızı ve iktidarımızı istiyoruz.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün emekli oluşunun 83. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yitirdiğimiz tüm emeklilerimizi saygıyla anarken, yaşayan tüm emeklilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.

Çalışanı, işsizi, esnafı, çiftçisi ve emeklisiyle ülkesini seven her kesimi; Halk İktidarı’nı kurmak için omuz omuza dayanışmaya çağırıyoruz.

Emeğe ve emeklilerimize selam olsun.

Caner UZUNER

CHP Gölcük İlçe Başkanı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat