Özdilek

Güncel

CHP Gurubu İl Genel Meclisini Olağan Üstü Toplantıya Çağırdı.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclis üyeleri, Gebze’deki sel faciası üzerine İl Genel Meclisi’ni olağanüstü toplantıya, bir diğer tanımlama ile göreve davet etti. CHP’nin Gebzeli İl Genel Meclis üyesi Telat  Osmanoğulları’ndan edinilen bilgiye göre İl Genel Meclisi Başkanlığı’na, meclisi olağanüstü toplantıya davet eden dilekçe önceki pazartesi günü verildi. Osmanoğulları, İl Genel Meclisi’nin geçen ayki toplantısında yılda bir defaya mahsus kullanılan izin hakkının kullanılma kararından ötürü bu ay toplanmayacağını, buna karşın kendilerinin de, “İl Genel ve Belediye Meclisleri yılda üç sefer olağanüstü toplanır” hakkından esasla çağrıda bulunduklarını söyledi.

 

Konuyla ilgili olarak il genelindeki tüm CHP’li İl Genel Meclis üyeleri yarın (Cuma) yüksek ihtimalle CHP İl binasında bir araya gelip durum değerlendirmesi ve hemen ardından alınan kararları basın aracılığı ile kamuoyuna duyurmak üzere basın toplantısı düzenleyecek veya yazılı basın açıklamasında bulunacak.

 

 

 

İl Özel İdare’nin Çayırova ilçesinde zarar gördüğü tespit edilen 137 aileye asgari 500, azami 7500 TL tutarında yardımda bulunulacağına dair kararı ve açıklamasının ardından harekete geçtiklerine değinen Osmanoğulları, “Ben alt rakam değil üst rakam üzerinden değerlendiriyorum. 7500 TL ödeme ile zarar gören ev ve binaların badanasını dahi yaptıramazsınız” dedi.

 

Sel felaketinin hemen ardından kısa süreli sağanak yağışta akla zarar bir önlem alındığına da dikkat çeken Telat Osmanoğulları, “İnsanlar sel sularına kapıp ölür diye yağışın başlaması ile birlikte D100 Karayolu’nu trafiğe kapattılar. Şöyle bir düşünün. İstanbul’u Ege’ye, Anadolu’ya bağlayan uluslar arası ölçekli bir karayolu böylesi bir gerekçeyle geçişe kapanması mantık dışı. Yetkililerin yapması gereken, her gün yağmur yağacakmış gibi gereken önlemleri almasıdır” diye konuştu.

 

İl Özel İdaresi tarafından yapılacak yardımın miktarının ne kadar olması gerektiğini sorduğumuz Osmanoğulları, grubu değil şahsı adına görüş belirttiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bence yetkili bütün birimler kimin ne kadar zarar gördüğüne dair geniş kapsamlı, sağlıklı bir çalışma yürütmelidir. Belirlenen rakamlar özensiz, ciddi hiçbir çalışmada bulunulmadan yapılmış. Yetkililer kuracakları ekiple ev, ev; konut, konut gezerek gerçeği ifade eden hasar miktarını belirlemeli.”

 

 

ALİ AYAZ: İCAP EDERSE TOPLARIM

 

Öte yandan İl Genel Meclis Başkanı Ali Ayaz gerek duyulması durumunda İl Genel Meclisi’ni olağanüstü toplantıya davet etme yetkisinin bulunduğunu ancak toplanmış olmak amacıyla toplanmamak için gerekçeler üzerine durduğunu, 8 Temmuz gününe kadar nihai karara varacağını söyledi. Ayaz, “Şayet icap ederse İl Genel Meclisi en geç 10 Temmuz’a kadar toplanır” dedi.

AHMET ELMAS: YAŞANANI SADECE GEBZELİLER BİLİR

 

CHP’nin İl Genel Meclisi’ndeki sözcüsü Ahmet Hilmi Elmas ise Merkez Bankası’na ilişkin bir gelişme için olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi’nin böylesi bir konuya kayıtsız kalmaması gerektiğine işaret edip, “Gebzeliler’e evvela geçmiş olsun. Afeti ancak yerinde yaşayan bilir. 17 Ağustos 1999’da neler yaşadığımızı biz, o selde Gebzeliler’in neler yaşadığını ancak Gebzeliler bilir” dedi.

Meclisin olağanüstü toplanması için yeterli imza çoğunluğuna sahip olmadıklarını belirten Elmas, “Konuyla ilgili olarak İzmit ve Gölcük’teki AKP’li İl Genel Meclis üyeleri ile görüştük ama onlar da imza vermeye yanaşmadı” dedi. Elmas soru üzerine Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası’ndaki AKP’li İl Genel Meclis üyeleri ile görüşme yapmadıklarına değindi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat