Özdilek

Güncel

CHP Kurultay'a gitme kararı aldı

CHP’de seçimler sonrası başlayan kurultay tartışmaları sürüyor. Genel Merkez kurultay olasılıklarını ve AKP’yi değerlendirirken basın toplantısı yapan Muharrem İnce istifa ve kurultayda adaylık sinyali verdi

15 Ağustos 2014 Saat: 16:33
CHP Kurultay'a gitme kararı aldı
CHP Kurultay'a gitme kararı aldı

CHP’de seçimler sonrası başlayan kurultay tartışmaları sürüyor. Genel Merkez kurultay olasılıklarını ve AKP’yi değerlendirirken basın toplantısı yapan Muharrem İnce istifa ve kurultayda adaylık sinyali verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından olağanüstü kurultay çağrıları yapan muhalefeti “586 imzayı toplayıp gelsinler” tavrıyla köşeye sıkıştırmaya çalışan parti yönetimi farklı seçenekler üzerinde duruyor. Buna göre CHP yönetimi, AKP’deki liderlik mücadelesi ve Erdoğan’ın görevlerine devamının yaratacağı “hukuki krizi derinleştirme”ye yönelik hamlelerde bulunarak, parti içi tartışmaları gölgelemeye çalışacak. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun, muhaliflerin “imza” çabalarının sonucunu ve AKP’deki gelişmeleri bekleyeceği, olağanüstülük yaşanmaması durumunda sonbaharda tüzük ve program kurultayı toplayabileceği konuşuluyor. CHP liderinin kurultayı “seçimli” hale dönüştürmeyi planladığı, “güvenoyu” talebinde bulunacağı ve böylelikle Parti Meclisi’ndeki muhalifleri tasfiye edeceği savunuluyor. Genel seçimler nedeniyle “liste” kozunun da kurultay tartışmaları sürecinde Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatacağına dikkat çekiliyor.

İNCE’NİN ÇIKIŞI
Muhalif vekillerden Muharrem İnce ise düzenlediği basın toplantısında, seçim sonucunu “hezimet” olarak niteledi. “Birinci turda çatı adayla gitmek, katılımın düşeceğini öngörememek, siyaseten cahilliktir” diyen İnce, “Aday kiminle belirlendi? Bunu öğrenmek hakkımız. Genel Başkan risk aldığını söylemişti. Ortada bir yenilgi, hezimet var. Böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, yıpratmak değildir. Amacım çözüm olmaktır. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydı” dedi.

İSTİFA SİNYALİ
Kılıçdaroğlu’na delegelerin imza vermesini beklemeden kurultayı toplaması çağrısı yapan İnce, “Sadece Genel Başkan’ıma değil, bir dostuma, bir ağabeyime sesleniyorum; yarıdan bir fazla imza toplandığı zaman orada kalmanıza gerek yok. Bu sizi yorar, hırpalar” diye konuştu. İnce, adaylığı konusundaki soruya, “Aday olunmaz aday gösterilir. Her zaman taşın altına elimi sokarım. Bunun takdiri değerli delegelerindir” yanıtı verdi. “Makam, mevki peşinde olmadığını” belirterek istifa sinyali veren İnce, “Kimsenin beni uyarmasına gerek yok. Ben ne zaman neyin olacağını bilirim. Ben nezaketi de etiği de bilirim. Çok kısa süre içinde görürsünüz zaten. Bunca yıllık dostluğumuz var, ‘bırak grup başkanvekilliğini’... Bırakacağım merak etme. Ama uyarı ile olmasın” dedi.

BU KAFA İKTİDAR OLMAZ
İnce, CHP’deki tartışmaların AKP’deki gelişmelerin gündeme gelmesini perdeleyeceği eleştirilerinin anımsatılması üzerine ise “Adam yüzde 52 almış, ‘neden 55 almadım?’ diye tartışıyor. Sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın ‘tartışırsak, AKP’nin üstünü kapatırız’ diyorsun. Böyle bir kafa olabilir mi? İktidar olamamanın sebebi bu. Bu kafa iktidar olamaz. Her seçimde yenmiş seni, yenmiş de yenmiş, meydan okuyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat