CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dikili Kızılçukur ve Kabakum’da üreticilerle buluştu, köylerde evlere misafir oldu ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, iktidara yüklendi. İZMİR (İGFA) - İzmir'in Dikili ilçesini ziyaret eden C
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dikili Kızılçukur ve Kabakum’da üreticilerle buluştu, köylerde evlere misafir oldu ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, iktidara yüklendi.
İZMİR (İGFA) - İzmir'in Dikili ilçesini ziyaret eden CHP'li İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, hükümete üreticinin yanından seslendi.
"ORMAN KÖYLÜLERİNE ORMANLARINA SAHİP ÇIKMA YETKİSİ VERİLSİN"
Konuşmasında orman yangılarına Milletvekili Sındır, meclis çatısı altında defalarca dile getirdiği orman köylülerine geçmişte olduğu gibi kendi ormanlarına sahip çıkma yetkisi verilmesi hususunu bir kez daha gündeme getirdi.
"Orman yangınlarıyla mücadelede en önemli unsurlardan birisi olası yangın bölgesini karış karış bilen Orman Mühendisleri ve teknik kadronun rotasyona tabi tutulmadan bölgede kalmalarını sağlayın" diyen Sındır, "Yangın söndürmede yeterli sayıda ve teknik olarak uygun nitelikteki yer ve hava araçlarıyla, yangın riskine karşı bölgesel dengeleri gözeten bir kadro yapısıyla bu yangınlar çok önceden söndürülebilirdi, canlarımız, ormanlarımız ve ekosistem korunabilirdi. Bu büyük yangın felaketi maalesef bizlere iktidarın beceriksizliğini, basiretsizliğini, öngörüsüzlüğünü ve ülkemizin yok oluşuna karşı umursamazlığını bir kez daha gösterdi. Zaman kaybetmeden tüm yetkili kurum ve kuruluşlarımızla, yurttaşlarımızla el ele verecek ve yaşamı yeniden yeşertmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.
Çiftçilerin ürününü yüksek girdiler nedeniyle ederine satamadığını ifade eden Milletvekili Sındır, "Dikili’de bamya üreticilerimiz kendi tarlalarında yevmiyeli çalışanlara dönüştü. Ürünlerini eder fiyattan satamıyorlar. Tarlada bamya 6 lira, pazarda 20 lira. Çiftçi değil aracılar kazanıyor" dedi.
"ÇİFTÇİ BORÇ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR"
Türkiye’nin dört bir yanında çiftçinin borç yükü altında ezildiğini ifade eden Sındır, "Traktörüne, üretim araçlarına, tarlasına haciz konuyor. Çiftçimiz sahipsiz ve çaresiz, tüccarın kucağına itiliyor. Hayvancılık can çekişiyor. İki katına çıkan yem fiyatları nedeniyle hayvanın sütü artık boğazına yetmiyor. Kazanamayan çiftçi hayvanını kesiyor. 2021 yılında da tarıma kanunla belirtilen desteği vermeyen bir önceki yıla göre desteğini azaltan iktidar Anadolu tarımını uçuruma sürüklüyor" diye konuştu.