Özdilek

Güncel

CHP’li kadınlar 8 Mart’ı kutladı

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök’ün 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programda CHP’li kadınlar bir araya geldi

8 Mart 2018 Saat: 16:58
CHP’li kadınlar 8 Mart’ı kutladı
CHP’li kadınlar 8 Mart’ı kutladı

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınları kahvaltıda ağırladı. Programa; CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İzmit İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, ilçe kadın kolları başkanları, İzmit İlçe eski Kadın Kolları Başkanı Bilge Çoker, meclis üyeleri ve partililer de katıldı. Kahvaltıda bir araya gelen CHP’li kadınlar, kadına karşı eşitsizliğe ve şiddete karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Eşitlik ve adalet CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, “Milli Mücadele fedakarlıklar yapan kadınların fedakarlığını karşılıksız bırakmayan Mustafa Kemal Atatürk, o dönemde Avrupalı kadınların sahip olmadığı seçme ve seçilme hakkını kadınlara vermiştir. Yıllar içerisinde ise kadın; cinayet, tecavüz ve taciz gibi olayların içerisinde bırakıldı. 2017’de 409, 2018’in de sadece ilk iki ayında 75 kadın gördüğü şiddet sonucunda hayatını kaybetti. Kadınlar için eşitlik ve adalet dileyerek, Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Karanfil verdi Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya da 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayan konuşmalarını yaptı. Hürriyet, konuşmasında, kadına karşı şiddette en büyük sorumluluğun yine kadınlarda olduğunu söyleyerek, “Aile Bakanlığı’nın adından kadını çıkarttığı bir dönemde kadın erkek eşitliği olmadığını savunanların ve istismarın da arttığı bir dönemde biz kadınlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız” diye konuştu. Konuşmaların ardından İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya da programda kadınlara karanfil vererek kadınlar gününü kutladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat