Özdilek

Güncel

CHP’liler İsmet Paşa’yı andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2 nci Cumhurbaşkanı, CHP’nin 2.Genel Başkanı İsmet İnönü, ölümünün 39 ncu yıldönümünde ilimizde de bir dizi etkinlikle anıldı.

26 Aralık 2013 Saat: 09:54
CHP’liler İsmet Paşa’yı andı
CHP’liler İsmet Paşa’yı andı

Kozluk Mahallesi’nde bulunan İsmet İnönü Parkı’ndaki İsmet İnönü’nün büstü önünde düzenlenen törene katılan CHP’liler, büste karanfil bıraktı, anma etkinliği yaptı.

Anma programına CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ümit Küçükkaya, Kadın Kolları MKYK üyesi Hamiyet Göksu, İl Sekreteri Cihat Altunyuva, İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Birol Sağlam ve yönetimi, CHP İzmit İlçe eski Başkanı Necdet Çetinak, Belediye Meclis Üyeleri Gülümser Ayhan ve Cengiz Çakar, Keramettin Gençtürk, belediye meclis üyesi aday adayları, İl ve İlçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, yaptığı konuşmada İsmet İnönü’nün hem Kurtuluş Savaşı’nda, hem de CHP’nin kuruluş aşamasında önemli görevlerde bulunduğunu söyledi. Yıldırım, “İsmet İnönü, demokrasi ve çok partili sisteme geçiş sürecinde önemli çalışmalar yaptı. İyi bir asker, iyi bir devlet adamı ve demokrat bir insandı. Bütün sosyal demokratların örnek alması gereken bir karaktere sahipti. Bugün ülkeyi yönetenlerle kıyaslanmayacak kadar önemli bir insandı“ dedi.

İsmet İnönü’nün “Bu memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadan o memlekete kurtuluş yoktur” sözlerini tekrarlayan Yıldırım, “Bu ülkeyi şuan namussuzlar seviyesine gelecek derecedeki insanlar yönetiyor. CHP’de siyaset yapan namuslu siyasetçiler sorumluluk almazsa gelinecek nokta daha vahim daha ciddi bir hal alabilir. Bu süreyi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İsmet Paşa’yı örnek alarak bu kent bu ülke adına çalışma yapmamız gerekiyor “ şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından anma programına katılan CHP’liler, İsmet İnönü’nün Anıtına karanfil bıraktı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat