Özdilek

Güncel

CHP’nin kapısını çaldılar

Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen ve genç işsiz kesimi büyük oranda arttıran atanamayan memurlar, seslerini duyurabilmek adın CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

9 Nisan 2015 Saat: 17:54
CHP’nin kapısını çaldılar
CHP’nin kapısını çaldılar

Ataması yapılmayan memurları ağırlayan CHP İl Başkanı Cİhat Altunyuva, Türkiye’nin kanayan yarasına değindi. Devlet sınavlarına girerek yeterli puanları almalarına rağmen gençlerin atanamadığı için işsiz kaldığını vurgulayan Altunyuva, “Türkiye’de 3 milyonun üzerinde memur adayı vardır. Nisan ayı içerisinde hükümet 40 bin memurun atanacağı yönünde söz verdi. Ancak torpilli ve yandaş kişiler ne hikmetse memur pozisyonlarına alınıyor, eleme sistemi yöntemi kapsamında yapılan mülakatlar da oldukça sağlıksız bir süreç içerisinde işliyor” dedi.

Atanamayan memurlar adına konuşan Oğuz Şenbaş ise, “KPSS’ye kimse keyfi olarak girmiyor. Özel sektörün çalışma şartları çok kötü olduğu için, memuriyet herkes istiyor. KPSS’de yeterli puanı aldıktan sonra adaletsiz bir şekilde yapılan mülakatlarda, yeterliliğe değil, referanslara bakılıyor. Bu mülakatlar sonrasında sınavdan düşük puan alanlar ancak arkasında tanıdıkları olanlar memuriyete yerleştiriliyor. Sadece geçtiğimiz kasım ayında 5 bin 67 kadro aldı. Merkezi atamayla yerleştirilmeler yapılsa kimse ses çıkartmaz ama az puan alıp mülakatla memuriyete yerleştirilmeler yapılması herkesin hakkını yemektir. Bizim artık adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat