Özdilek

Siyaset

CHP OYLARIYLA SEÇİLDİLER HEP BİRLİKTE AK PARTİ'YE GEÇİYORLAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti'yi eleştiren Davutoğlu'nun vekilleriyle birlikte AK Parti'ye geçmesi gündemde! Öyle ki AK Parti'nin kuruluş yıldönümü olan Çarşamba günü, 4 milletvekili Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye geçecek

12 Ağustos 2024 Saat: 11:12
CHP OYLARIYLA SEÇİLDİLER HEP BİRLİKTE AK PARTİYE GEÇİYORLAR!
CHP OYLARIYLA SEÇİLDİLER HEP BİRLİKTE AK PARTİ'YE GEÇİYORLAR!

CHP OYLARIYLA SEÇİLDİLER HEP BİRLİKTE AK PARTİ'YE GEÇİYORLAR! 

CHP listelerinden seçime girip Milletvekili olan Gelecek Partili Vekiller Ak Parti yi yerden yere vurarak siyaset sahnesinde rol aldılar. Bunların içerisinde Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığı yapan, CHP Kocaeli Derince İlçesinde meclis üyeliği, Gençlik kolları Başkanlığı ve İlçe yöneticiliği yapan Doğan Demir Ak Parti ye geçmesi büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor.

Ahmet Davutoğlu'na AK Parti ağır toplarından Veto!

AK Parti'de istenmeyen adam Ahmet Davutoğlu! AK Parti hükümetinde hem Dışişleri Bakanlığı hem de Başbakanlık görevlerinde bulunan Ahmet Davutoğlu, AK Parti içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda görevden ayrılmıştı. 2 yıl başbakanlık yapan Davutoğlu, 2019'da Gelecek Partisini kurup 2023 seçimlerine CHP listesinden girmişti.

Ahmet Davutoğlu, altılı masayı kuran ve içerisinde yer alan liderlerden biriydi. AK Parti'den istifa ettikten sonra sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti'yi eleştiren Davutoğlu'nun vekilleriyle birlikte AK Parti'ye geçmesi gündemde! Öyle ki AK Parti'nin kuruluş yıldönümü olan Çarşamba günü, 4 milletvekili Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye geçecek.

Gelecek Partisi Blok Olarak Ak Parti'ye Geçecek

Bununla birlikte de Ankara kulisleri oldukça hareketlendi! Gelecek Partisi'nin 10 milletvekili de CHP listelerinden seçilmişti. Hatta Kılıçdaroğlu, bu kararı nedeniyle sık sık eleştirilmişti. Çarşamba günü gerçekleşecek transfer töreninin ardından kalan 6 vekilin de blok şeklinde AK Parti'ye geçmesi bekleniyor.

Davutoğlu'nu Kimse İstemiyor!

AK Parti'deki genel başkanlığı döneminde kendi kadrosunu kurması, kurucu ekiple yaşadığı anlaşmazlıklar partideki kariyerinin kısa olmasını sağlamıştı. AK Parti ile Gelecek Partisi arasındaki görüşmeler devam ederken Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, 'Eğer AK Parti'ye geçeceksek genel başkanımız Ahmet Davutoğlu ile geçeriz' ifadelerini kullandı.

AK Parti içerisinde üst düzey yöneticilerin neredeyse tamamı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'ye transferine karşı çıkıyor. Davutoğlu'nun yanı sıra Gelecek Partili vekiller arasında AK Parti yönetiminin defans yaptığı isimler arasında AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de var...

GELECEK PARTİSİ VEKİLLERİNİN LİSTESİ

İSA MESİH ŞAHİN- İSTANBUL

MUSTAFA NEDİM YAMANLI- ANKARA

SERAP YAZICI ÖZBUDUN- ANTALYA

KANİ TORUN- BURSA

SEMA SİLKİN ÜN- DENİZLİ

DOĞAN DEMİR- İSTANBUL

SELİM TEMURC- İSTANBUL

MUSTAFA BİLİCİ- İZMİR

HASAN EKİCİ- KONYA

alıntı mynet haber

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat