Özdilek

Siyaset

CHP TÜZÜK KURULTAYI 6-9 EYLÜLDE

CHP Parti Meclisi’nde Tüzük Değişikliği ve Program Çalışmaları İçin Olağanüstü Kurultay Kararı Oybirliğiyle Alındı.

5 Ağustos 2024 Saat: 00:10
CHP TÜZÜK KURULTAYI 6-9 EYLÜLDE
CHP TÜZÜK KURULTAYI 6-9 EYLÜLDE

CHP TÜZÜK KURULTAYI 6-9 EYLÜLDE

CHP Parti Meclisi’nde Tüzük Değişikliği ve Program Çalışmaları İçin Olağanüstü Kurultay Kararı Oybirliğiyle Alındı.

NHA/ÖZGEN SARIKAYA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanan Parti Meclisi’nde, Olağanüstü Kurultayın 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak gündemiyle Genel Başkan tarafından çağrılmasına karar verildi.

6-9 Eylül’de Olağanüstü Kurultay: Sivas’ta Başlayacak, Ankara’da Devam Edecek

 Buna göre Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümü olan 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas’ta gerçekleştirilecek. Bu toplantıya Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak. Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

Dijital Demokrasi ve Halkın Nabzının Tutulması

Parti örgütlerinin süreçlere katılımı konusunda dijital demokrasi hamlesi çerçevesinde üretilen yazılımla her partilinin görüşlerinin alınacağı toplantıda vurgulanan konular arasında yer aldı. Bu çerçevede Özgür Özel'in dijital demokrasinin önümüzdeki dönemde daha yaygın biçimde kullanılacağını söylediği öğrenildi.

Ayrıca haftalık olarak halkın nabzının tutulacağı anketler ve veri analizi çalışmalarına daha fazla önem verileceği ve artık yeni politik stratejiler geliştirilirken bu analizlerin esas alınacağı da toplantıda vurgulanan noktalar arasında yer aldı. Özel'in partinin çalışmalarında giderek artan oranda araştırmaya ve araştırma sonuçlarına yer vereceklerinin hem enerjiyi hem de bütçeyi daha fazla bu alana ayıracaklarının altını çizerek, "Araştıran, analiz eden ve buna göre de politika veren bir parti olacağız" dediği de öğrenildi. Veri analizine dayalı politik stratejiler geliştirme konusunda sistematik bir çalışma yapılacağı kaydedildi. Bu çerçevede son dönemde üst üste düzenlenen tematik mitinglerin seçmen nazarında etkili sonuç doğurduğu yönündeki analizler dile getirildi.

Toplantıda veri analizlerinin de işaret ettiği tematik bölgesel mitinglere ve Genel Başkan Özel'in il ziyaretlerine önümüzdeki dönemde de devam edilmesi kararı alındı.

Belediyelerin Karnesi Genel Merkeze Sunulacak

İl başkanları toplantısında önümüzdeki süreçte belediyelerin karnesinin yerel yönetimler tarafından genel merkeze sunulacağının konuşulduğu da öğrenildi.

Toplantıda önseçim ve iller özelinde farklı uygulama yöntemleri, kadın ve gençlik kolları başkanlarının seçimlerinin parti organlarıyla birlikte yapılması, parti yönetimi dahil olmak üzere iki ya da üç dönem sınırlaması getirilmesi, Parti Meclisi üye sayısının arttırılması gibi görüşler İl Başkanları tarafından dile getirildi.

CAN ATALAY

Toplantıda ayrıca, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumuna ilişkin olarak TBMM’nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM’de bulunan siyasi partilerle de temas kurulacak. Bu çerçevede toplantı başvurusunun da diğer parti temsilcilerinin katılımı ile Meclis Başkanlığına temsil edilmesi planlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat