Özdilek

Güncel

CHP, Yuvacık Barajı’na sahip çıkıyor

CHP, bugüne kadar çok fazla savunamadığı ve gerektiği gibi arkasında duramadığı Yuvacık Barajı’na sahip çıkmaya karar verdi.

28 Aralık 2013 Saat: 13:19
CHP, Yuvacık Barajı’na sahip çıkıyor
CHP, Yuvacık Barajı’na sahip çıkıyor

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, barajın 18, 19 Ocak’ta Yuvacık Barajı’nın belediyenin malı haline geleceğini söyleyerek, o gün Yuvacık Barajı kenarında bir basın toplantısı yapacaklarını söyledi. 

MUHTARLAR DA GELDİ

CHP’nin önde gelen isimleri, İzmit’in 52 mahalle ve 50 köy muhtarı ile önceki akşam Imperial Park Otel’de bir araya geldi. CHP İzmit Adayı Sefa Sirmen’in düzenlediği programa; CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım,Başkan Yardımcısı Mehmet Ümit Küçükkaya,  İlçe Kadın Kolları Başkanı Aliye Hale Meriç, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Birol Sağlam, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Uzun, İsmet Kanık ve Gurup Başkan Vekili Ahmet Elmas, Büyükşehir Belediye Meclis CHP Gurup Başkan Vekili Fahri Örengül, Belediye Meclis üyeleri Şaban Sarıgülle, Günay Atun, Gülümser Ayhan ve Cengiz Çakar, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şen ve çok sayıda muhtar katıldı.

İZMİT’İ ZİRVEYE ÇIKARACAĞIZ

Imperial Park Otel’deki CHP’nin muhtarlarla buluşma gecesinde mikrofonu ilk olarak İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım aldı. “Belediye başkanı gibi muhtarlarımızda seçimle göreve gelirler” diyen Yıldırım, “Aralarındaki fark bütçelerinin olmaması, özlük haklarının olmamasıdır. Biz CHP olarak belediyeleri baba ocağı yapacağız. Muhtarlarımızı da bu baba ocağının öz evlatları görmek istiyoruz. Sorunlarınızı çok iyi biliyoruz. 30 Mart’ta CHP İzmit’te 1. Parti olursa İzmit’i muhtarlarımızla birlikte yöneteceğiz. Nakış gibi işleyerek İzmit’i yeniden zirveye çıkaracağız” şeklinde konuştu.

TAM BİR BECERİKSİZLİK

“Birçok muhtar arkadaşlarımızla 1989 yılında beraber çalışmaya başladık” diyerek sözlerine başlayan CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, “Bütün başarılarımızın altında tüm muhtarlarımızın imzası vardır” dedi. “1989 yılında İzmit zor günler geçiriyordu. Belediye çalışanlarına maaş ödeyemiyor, sular akmıyor, İzmit kokuyor hava kirliliğinden boğuluyorduk” diyen Sirmen, “Siyasi parti ayırımı gitmeden tüm muhtarlarımızla birlikte çalıştık. Her yaptığımız proje altın yumurtlayan tavuktu. Tüm bunları hep birlikte başardık. 10 yıldır biz yokuz. Var mı bizi uçuracak bir tane proje. Ankara arkalarında, başbakan var, şehrimizden bakanlar var ama ortada bir şey yok. Bu tam bir beceriksizliktir” dedi.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Ardından söz alan CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Yerel seçimlerde Kocaeli’nin simgesi Sefa Sirmen var. Milletvekillerinin pabucunu dama atmanın zamanı geldi” dedi. Kaplan, “ Sevgili muhtarlar bizden daha demokratik seçildiğinizi bilin. Belediye başkanları, milletvekilleri bir siyasi partiden ya da genel başkanın dudağından çıkan bir kelimeyle seçiliyor, ama sizleri vatandaş seçiyor “ diye konuştu. 30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Kaplan, “ Türkiye zor bir süreçten geçiyor. İnsanların inançlarını kullanarak din üzerinden siyaset yapılıyor. Başbakan yolsuzlukların rüşvetin üzerine gitmeyerek gereğini yapmıyor. Yetimin hakkını savunmuyor. 30 Mart’ta hepimize görev düşüyor”  diye konuştu.

SİRMEN, YÜZDE 55 OY ALIR

“Üzerinizde o kadar baskı varken CHP’nin bir organizasyonuna geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “Sizler çok yüreklisiniz” dedi. Kuşkan, “Sefa Sirmen’i sadece Kocaeli değil, Türkiye’nin birçok bölgesi tanıyor. Benim izlenimim şuan İzmit’te bir sandık koyulsa CHP yüzde 55’in biraz üzerinde oy alır” şeklinde konuştu.

NE VİZYON VAR, NE ÇAP

Namazgah’ın bir baraj olmadığını söyleyen Kuşkan, “Namazgah bir baraj değil gölettir. 3.5 sene de yapamadılar, 2 kere müteahhit değiştirdiler. Bu nedenle bizim projelerimizle ilgili konuşurken ölçülü olmaları gerekiyor. Karaosmanoğlu, büyükşehir belediye başkanı olması dışında bizim hemşerimizdir. Birbirimiz hakkında konuşurken ölçülü konuşmalıyız. Hakkını yememek lazım. 2 işi gerçekten iyi yapıyor. Sabah sporu ve sabah kahvaltısı. Bunun dışında kazandırdığı bir şey yok. Büyük projeler vizyon, kapasite işidir. AKP’nin hem vizyonu hem de çapları yok “ diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat