Özdilek

Güncel

CHP'nin Profesör aday adayları çalışmaya başladı

CHP’den İzmit Belediye Başkan aday adayı Tabip Odası eski Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil ve Büyükşehir aday adayı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir çalışmalarına Tavşantepe’den başladı.

12 Şubat 2013 Saat: 17:47
CHP'nin Profesör aday adayları çalışmaya başladı
CHP'nin Profesör aday adayları çalışmaya başladı
Tavşantepe Kırathanesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Özkürkçügil ve Akdemir’i Kocaeli’nin Türkiye ekonomisine en fazla katkı veren il olduğunu ve bunun bedelini çevre ve sağlık sorunları ile ödediğini kaydetti.

İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte mahalleyi ziyaret eden Özkürkçügil, İzmit Belediyesi tarafından Tavşantepe’ye 2 park, bin 300 kilo korkuluk yapıldığını ve 160 metre yolun imara açıldığını ifade ederek, “Yapılan park, park değil. Buraya ancak çocuk oyun alanı diyebiliriz. Ben birilerini eleştirmek için değil, vizyonsuzluğu ortaya koymak için bunları anlatıyorum” dedi. Mahallelerde altyapı sorunu olduğuna dikkat çeken Özkürkçügil, Kocaeli’nin Türkiye ekonomisine en fazla katkısı olan illerin başında geldiğini, bunun bedelini ise çevre ve sağlık sorunlarıyla ödediğini söyledi.

Tavşantepelilere sürekli Cephanelik Spor Kompleksi anlatıldığını söyleyen Özkürkçügil, Cephanelik’in bu kentin akciğerleri olduğunu ve bu kompleks ile birlikte yeşilin ortadan kaldırıldığını söyledi. Cephanelik’te yapılmak istenen ancak Danıştay’a takılan Bölge Hastanesi ile ilgili de açıklama yapan Özkürkçügil, “Bölge hastaneleri planlanırken, otelleriyle alışveriş merkezleriyle planlanıyor. Yapılan otel ve AVM’leri Tavşantepeli mi işletecek yoksa başkaları mı” diye sordu. Kentsel Dönüşüm ile ilgili de açıklama yapan Özkürkçügil, “Dönüşüm adı altında, birileri size gelip evinizi satmanızı isteyecek. Sonra dönüşümle birlikte bu yerlerin değerleri artacak” dedi.

Kocaeli’nin iktidar imkanlarından faydalanıyormuş gibi bir görüntüsü olmadığına söyleyen Prof. Dr. Ali Akdemir, “Kocaeli, iktidar olmanın olanaklarından yararlanamıyor ancak çıkan oy oranları ise bunun tam tersi. Önümüzdeki seçimlerde bu çelişkiye tepki göstereceğinizi umuyorum” dedi. Kocaeli’ni ‘kent köy’ olarak nitelendiren Akdemir, AKP’nin kentleri köyleştirdiğini dile getirdi. AKP’nin kentsel dönüşümü ‘kentleşme’ olarak değil ‘kaynak transferi’ olarak algıladığına dikkat çeken Akdemir, uluslararası markalaşmış, büyük ölçekli firmaların olduğu Kocaeli’de genç işsizlik oranının yüzde 20’lerde olduğunu ifade ederek, “Bunların çözümü sosyal demokrat bir anlayışı egemen kılmaktan geçiyor” diye konuştu.

CHP’yi yeniden iktidara getirmek için vatandaşla işbirliği yapmak istediklerini belirten Akdemir, “Kendimizi ve kentimizi istismar ettirmemiz lazım” dedi. Kocaeli, sahip olduğu değerlere rağmen talihsiz bir konumda olduğunu söyleyen Akdemir, şöyle konuştu: “Birlikte Kocaeli’ni marka bir kent haline getirebiliriz. Eşme’nin imara açılması da yanlış bir projedir. Burası imara açılırsa gelecek ve geçmiş kuşakları da ortadan kaldırmış olursunuz. CHP projelerini halk toplantılarında açıklayacak. Seçimi kazanmanın yolu yeni proje ve yeni isimlerden geçiyor.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat