Özdilek

Güncel

ÇİLER, “ADAYIM” DEDİ

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, oda toplantı salonunda bölge basını ile buluştu. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Çiler, basının sorularını da yanıtladı.

15 Ocak 2013 Saat: 19:04
ÇİLER, “ADAYIM” DEDİ
ÇİLER, “ADAYIM” DEDİ

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, konuşmasına, basın toplantısının amacını çalışan gazeteciler gününü ve basın onur gününü kutlamak, 2009 yılından bu yana gerçekleştirdikleri projeler ve hizmetler hakkında bilgi vermek için gerçekleştirdiğini ifade ederek başladı.

TAM BİR UYUM VAR

Oda faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunmadan önce özellikle birkaç konunun altını çizmek istediğini, 2009 yılı GTO tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu, 2009 yılından bu yana gerçekleştirdikleri projelerin tamamı oybirliği ile aldıklarını, meslek komitelerinden, meclise, personelden yönetim kuruluna kadar tam bir uyum içinde çalıştıklarını söyledi.



Çiler şunları söyledi. “Göreve geldiğimiz günden bugüne sizlerle özellikle bir şeyi paylaştık.

Kaynarca’da Mobilya İhtisas OSB’nin kurulmasına katkıda bulunduk, bu sayede üyelerimizi incelemelerde bulunması için Silikon Vadisi’ne götürdük, bu sayede yeni Türk ticaret kanunu ve yönetmeliklerde değişiklik talebinde bulunduk.

KOBİ ÇÖZÜM MERKEZİ

Çözüm Merkezimiz, KOBİ’lerin ihtiyaç duyacağı destek, danışmanlık ve belgelendirme hizmetlerinin güvenilir, uygun maliyetler ile tek bir kaynaktan sunulması amacıyla 2009 yılında faaliyetlerine başladı.

WEB MARKETİNG

WEB MARKETİNG, internet üzerinden mal/hizmet talep edenlerle arz edenlerin buluştuğu bir platformdur. Web-Marketing sitesine kayıtlı yaklaşık 350 üye bulunmaktadır. Bu sitemizin üyelerimiz tarafından daha etkin kullanılmasını istiyoruz.

KREDİ GARANTİ FONU

Kredi Garanti Fonu Kocaeli Şubesi 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladı. KGF ile küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağlanacak kefaletle üyelerimize destek vermektir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek veren KGF, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırmaktadır. KGF Kocaeli (Gebze) Şubesi’nce,2011 yılında, 50 KOBİ’mize 11.129.000.-TL, 2012 yılında, 64 KOBİ’mize 9.176.176.-TL olmak üzere TOPLAM 114 KOBİ’mize 20.305.176.-TL kefalet desteği sağlanmıştır.

MARKA İRTİBAT BÜROSU

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Kocaeli Yatırım Destek Ofisi’ne bağlı Gebze İrtibat Bürosu 13 Şubat 2012 tarihinde Odamız bünyesinde açıldı. Odamızda açılan Gebze İrtibat Bürosu ile; kamu kesimi, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler arasındaki işbirliği ve eşgüdüm sağlanacak



GTO BÜROLARI AÇTIK

Üyelerimize yerinde, daha kaliteli ve daha hızlı hizmet vermek amacıyla faaliyetlerini yönlendiren Odamız, bu kapsamda Çayırova, Darıca ve Dilovası İlçelerimize irtibat bürolarını 9 Mayıs 2011 tarihinde hizmete açmıştır. Odamız üyelerimize daha sağlıklı ve hızlı hizmet edebilmek amacıyla elektronik arşiv çalışması gerçekleştirmektedir. Çalışmada üyelerimize ait yaklaşık 1.650.000 yaprak belge taranarak dijital ortama aktarılmıştır.

3404 KİŞİYE EĞİTİM

Türkiye’de örnek teşkil eden Mobil Eğitim aracımız ile yaptığımız eğitimleri sizlerle paylaşacağım.2012 yılında eğitim sayımız bir önceki yıla oranla % 112 artarak 66’ya çıkarken, katılımcı sayısı da % 116 artarak 3404 kişi olmuştur. Eğitimlerimizin tamamı ücretsiz olup, genel katılıma açıktır.



İŞSİZLİKLE MÜCADELE



Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi” başlatılmıştır.Bu kapsamda, 2011 – 2012 yıllarında bölgemizde açılan 40 farklı kursta teorik eğitim alan 541 kursiyer’den 323’ü istihdam edilmiştir. Proje devam etmekte olup, üyelerimizden gelen talepler değerlendirilmektedir.

SOSYAL AKTİVİTELER

Engellilere yönelik her türlü sosyal faaliyete katkı sunmaya çalışan Odamız bu kapsamda sivil toplum kuruluşları tarafından taltif edilmektedir. Yaşlılar ile ilgili özel programlar düzenledik yönelik olarak sportif faaliyetlerde aktif bir şekilde yer alan Odamız futbol ve basketbol takımları ile turnuvalarda yer almaktadır.. Üniversite öğrencilerimize burslar vermeye devam ettik. 200 olan bursiyer sayımızı % 50 arttırarak 300’e çıkardık.

ÜYELERE AVANTAJ PROJELERİ

Bankalarla Kredi Anlaşmaları,İhracata İlk Adım Programı, Uygun Fiyata Elektrik Kullanımı, Uygun Fiyata Akaryakıt Kullanımı projeleri kapsamında üyelerimize önemli avantajlar sağladık. Yine çok sayıda banka ile üyelerimizin uygun oranda kredi kullanabilmeleri amacı ile kredi anlaşması imzalamıştır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat