Kocaeli Barosu avukatlarından 20 kişinin oluşturduğu Çocuk Hakları Merkezi'nin organize ettiği ve Oya Başar-Levent Kırca i.Ö.O. Ana sınıfı öğrencilerinin katıldığı çocuk hakları yürüyüşü, insan hakları parkından başladı
Çocuk hakları için yürüyen minikleri adliye kapısında karşılayan Kocaeli Barosu başkanı Tamer Solakoğlu, çok mutlu ve sevinçli görünüyordu.
Kocaeli Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyeleri ve merkez başkanı Av. Eda Aydınerdem ile merkez üyesi avukatlar Salih Fırat, Arzu Aksoy, Necla Acar, Duygu Baturer Payas, Muhammet Yurtkulu, Hayrullah Doğan, Ebru Öztan, Şenay Güner, Caner Karakadılar ve Ali Yıldız miniklere çocuk kitapları hediye ederken Baro Başkanı Tamer Solakoğlu'da kitap dağıtmayı ihmal etmedi.
Baro çocuk hakları merkezi başkanı Av. Eda Aydınerdem baro ve merkez adına adliye girişinde bir basın açıklaması yaptı.
Eda Aydınerdem, "Çocuklarımızın ellerindeki pankartlarda yazan haklarımızın ne kadarını biliyoruz ve uyguluyoruz. 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen çocuk hakları bildirgesi Birleşmiş Milletlerin kağıt üzerinde yazan ama genellikle uygulanmaman yasalarını içerir. Çok yakın bir tarihte annesi tarafından Gölcük'te ölüme terkedilmiş bebeğin haberi hepimizi derinden yaralamıştı. En temel hakkı olan yaşama hakkı elinden alınan o minik yavrunun hakları gaspedilmiştir. Ülkemizdeki tüm çocukların eğitim hakkından eşit koşullar yararlanmamalarını biliyoruz. Çocuklarımız halen işgücü olarak kullanılmakta ve sokaklarda mendil satarak ayakkabı boyayarak ev ekonomilerine katkıda bulunmaktadırlar. Çocukların onlara şiddet gösteren, şiddeti öğreten, zara erecek şekilde kullanan herkesten ve herseyden korunmaları gerekmektedir. Çünkü bizler her fırsatta çocuklar toplumun geleceğidir ve geçmişin aynasıdır diyoruz. Dünya çocuk hakları günü sadece lâfda ve kağıt üzerinde kalması gereken bir konu başlığı değildir. Cocuklarım haklarını teslim etmek bir ülke politikası en sorumluluğu olmalıdır.
Kocaeli Barosu olarak, Birleşmiş Milletler Çıcuk Hakları Komitesi'ninde çocuk hakları ile ilgili benzer kaygılar taşıdığını ve 2012 yılı gözlem raporunda bunlara ilişkin bir takım tavsiyelerde bulunduğunu biliyoruz. Ülkemizin çocuk hakları gündeminin ve 2017 yılında BM'ye sunacağı çocuk hakları raporunun bu tavsiyelere uygun olmasını diliyoruz" dedi.