Son dönemlerde birçok sağlık sorunun tedavisinde yardımcı olarak sıkça karşımıza çıkan Sağlık Bakanlığı onaylı tamamlayıcı tıp tedavilerinden biri olan ‘Ozon’, COVID-19 sürecinde de sağladığı birçok fayda ile dikkat çekiyo
GAZİANTEP (İGFA) - Çağın felaketi olarak adlandırılan COVID-19 vaka sayılarının tekrar artması ile üçüncü dalganın derinden hissedildiği bugünlerde alternatif olarak görülen tedaviler tekrar gündeme geldi. Bu kapsamda bağışıklık sistemini güçlendiren, doğada da bulunan en güçlü oksidan olan "Ozon" ön plana çıktı.
Ozon tedavisinin virüse karşı bir kalkan olduğunu dile getiren Romatem Gaziantep Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Sıddık Tunçay, COVID-19'a karşı koruyuculuk anlamında etkili olan bu yöntemin immün sisteminde oksijenizasyonu artırıp, bağışıklığı güçlendirerek, hücreleri yenilediğini söyledi.
Genelde 8-12 seans süren ve ortalama bir saate yakın gerçekleşen ozon tedavisinin kişiden alınan kanın ozonlanmasıyla tekrardan hastaya enjekte edilmesiyle yapılan işlem olduğunun altını çizen Dr. Tunçay, "Sistemik ozon tedavisini majör ve minör olmak üzere ikiye ayırıyoruz. Kanı, bir miktar özel ozona dayanıklı sitratlı bir kaba alıyoruz. Bunu istenen dozda ozon oksijen karışımıyla karıştırıyoruz ve kapalı bir sistemde tekrar aynı kanı veriyoruz. Ozonu direkt kana vermiyoruz. Kanı ozonluyoruz. Etkiyi biz hastaya geri veriyoruz. Minör ozon tedavisinde de aynı seansta ikisini birlikte yapıyoruz. 2 ile 3 cc kanı alıp ozonloyup hastaya o ozonlu kanı koldan veya kalçadan enjekte ediyoruz. İkisi birlikte yapıldığı zaman etkisi daha güçlü ve daha fazla oluyor. Ortalama bir saate yakın sürede gerçekleşiyor. Yan etkisi yok. Hasta normal hayatına devam ediyor. Herhangi bir ilaç etkileşimi yoktur" diye konuştu.