Özdilek

Festivaller Fuarlar

CUMHURİYET’İN KAZANILDIĞI TORAKLARDA DÜNYA REKORU

6. Uluslararası GastroAfyon Festivalinde Cumhuriyet Kadını Afyonun Topuklu Efesinin İli lokumda dünya rekoru kırdı.

27 Eylül 2024 Saat: 22:48
CUMHURİYET’İN KAZANILDIĞI TORAKLARDA DÜNYA REKORU
CUMHURİYET’İN KAZANILDIĞI TORAKLARDA DÜNYA REKORU

 

Afyonkarahisar belediyesi tarafından bu sene 6.sı düzenlenen Gastro Afyon Festivalinin başlama startı İmaret meydanında protokol ve vatandaşlar kortej oluşturularak bando eşliğinde Tarihi Uzun çarşıya kadar yürüyüş yapıldı. Korteje Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Milletvekilleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti il ilçe başkanları ve yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaş katıldı.  

   

6. GastroAfyon Lezzet ve Turizm Festivali’nde Afyon Lokumu Rekor Kırdı.

Dünyada ve ülkemizde tek olan rekor, 114.70 santim uzunlukta yapılan meşhur Afyon lokumu ile kırılmış oldu.

Türkiye’nin zengin mutfağını ve özellikle lokumun geleneksel yapımını kutlamak amacıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Tarihi Uzun Çarşı’da hazırlanan 114.70 santim uzunluğundaki lokum hem görsel hem de tat açısından katılımcılara eşsiz bir deneyim sundu.

   

Etkinliğe katılan lokum ustaları, muhteşem lezzeti hazırlamak için büyük bir özen gösterdi. Gerek Afyonkarahisar’lılar gerekse yerli ve yabancı konuklar lokumun hazırlanışına tanıklık ederek bu heyecan verici sürecin bir parçası oldu. Rekor, Afyonkarahisar’ın gastronomi kimliğini güçlendirerek uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladı.

Gastronomi severler ve lokum tutkunları, bu eşsiz etkinlikte lokumun tadını çıkarma fırsatı buldu. Katılımcılar, sadece lokumun tadını almakla kalmadı, aynı zamanda bu unutulmaz deneyimin bir parçası olarak tarihi rekora da şahitlik etmiş oldular

   

Dünyanın En Uzun Lokum Rekoru Kırıldı

Yapılan 114.70 santim uzunluğundaki lokum, şehrin tarihini ve kültürel zenginliklerini yansıtan bir başarı hikayesine dönüşerek Afyonkarahisar’ın gastronomi alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Şehrin gastronomi alanındaki benzersiz yerini uluslararası düzeyde tanıttı ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere kapılarını açtı. “Cumhuriyetimizin 101. Yılı” anısına hazırlanan 114.70 santim uzunluğundaki lokum, şehrin mutfak mirasının bir parçası olarak kayıtlara geçti.

   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat