Özdilek

Siyaset

Darıca'da Bahçeli rüzgarı

MHPnin Darıca Belediye Başkan Adayı Arif Gülen'in tanıtım toplantısına Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Bahçeli, Darıcalılar’dan Darıca Belediyesini isterken, AKP hükümetini de adeta yerden yere vurdu

14 Mart 2013 Saat: 11:42
Darıca'da Bahçeli rüzgarı
Darıca'da Bahçeli rüzgarı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Darıca Belediye Başkan adayı Arif Gülen'in tanıtım toplantısına geldi. Darıca ilçe teşkilatı ile il örgütünün birlikte düzenlediği tanıtım toplantısına MHP'liler adeta akın etti. Darıca Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına partililer ellerinde MHP ve Türk bayrakları ile yaşlısı, genci hep birlikte salonu doldurdu. Seçim çalışmasında da ilimize gelmeyen Bahçeli`yi partililer görebilmek için birbiriyle yarıştı. 
 
Toplantıya MHP Genel Başkan yardımcıları Ruhsar Demirel, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, Şefkat Çetin, genel sekreter İsmet Büyükataman, genel sekreter yardımcıları, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak, il Başkanı Aydın Ünlü, ilçe başkanları, Büyükşehir Belediye başkan adayı olması beklenen Saffet Sancaklı, MHP Kocaeli eski milletvekili Kemal Köse, MHP eski il başkanı Ruhi Çavdar, MHP'nin önde gelen isimlerinin tamamı yer aldı. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi il başkanı ve ilçe başkanları eşleri ile birlikte Gebze turnikelerde karşıladı. Karşılamaya katılanlar ellerinde çiçekler eşliğinde ve partililerle birlikte davul zurna ile genel başkan Bahçeli'yi beklediler. Yaklaşık yarım saat geç gelen Bahçeli'nin gelişi sırasında adeta izdiham yaşandı. Bahçeli, bin bir güçlükle tekrar aracına bindi. Darıca'da otelde üstünü değiştirdikten sonra ise salona hareket etti.
Bahçeli, saat: 19.45 sıralarında salona büyük bir izdihamla girdi. Koruma ve ülkü ocakları tarafından yapılan etten duvara rağmen Bahçeli, bin bir güçlükle sandalyesine oturabildi. Diğer protokol üyeleri de yine bin bir eziyetle salona girebildi. Törene katılan katılımcıların sayıldığı sırada MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Saffet Sancaklı uzun süre alkışlandı. 
 
Törene bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Törende açılış konuşmasını yapan il başkanı Aydın Ünlü "Sayın genel başkanım sizinle yürümeye, üç hilali Türkiye'nin her yerine dikmeye kararlıyız, azimliyiz. Asla ilke ve ülkülerimizden taviz vermeyeceğiz. Ülkücüler var oldukça Kocaeli kazanacaktır, Darıca kazanacaktır. Bize güvenin bize inanın. Ne mutlu Türküm diyene" dedi. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Bugün Darıca`dayız. Darıcalı kardeşlerimle birlikteyiz. Burada bulunmaktan sizlerin coşkunuza şahit olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Seçimlere tüm gayretimizle hazırlanıyoruz. Önümüzdeki yıl demokratik yarışın önemini fazlasıyla biliyor ve benimsiyoruz. Erkenden milletimizle buluşmak amacıyla yola koyulduk. 24 Ocak`ta kutlu ecdadımızın şahitliğinde ilk adımı attık, ilk hamleyi yaptık" dedi. 
Bahçeli "9 Mart`ta Aksaray belediye başkan adayını ilan ettik. Şimdi ise Darıcalı vatandaşlarımızın huzurundayız. Belediye başkan adayınızı takdim etmek için bir aradayız. Yapılacak seçimler Türkiye`nin geleceğini belirleyecek yönünü gösterecektir. İnanıyorum ki Darıca MHP'yi darda koymayacaktır, dara düşürmeyecektir. Kardeşliğinizi daraltmaya çalışanlara Darıca izin vermeyecektir" diye konuştu. 
 
Bahçeli devam ederek "Türk milletini dağıtmayı aklından geçirenlere Darıca engel olacaktır. Dar geçitler Darıcalı kardeşlerimin inancıyla dümdüz hale gelecektir. Huzur ve istikrar kaygısı taşımayan dar kafalılar Darıcanın müdahalesiyle titreyecek ve irkilecektir. Darıca milli ve manevi değerlerin yolundan ayrılmayacaktır. Darıca`da kötü niyetliler burada darmadağın olmaya mahkumdur, ezilmeye mecburdur" ifadelerine yer verdi. 
 
Bahçeli Darıcalılar`la ilgili konuşarak "Karanlık niyetler derin komplolar, bayat tuzaklar Darıcalılar`ın önüne çıkamayacaktır. Bu güzel yerin fertleri maneviyatın, milli ruhun, cömertliğin ve vatanperverliğin sembol isimleri arasındadır. Sizlerle gurur duyuyor ve sizlere güveniyorum. İnsan kendi özüne benliğine sadık kalmalı, kimliğinden kim olduğundan habersiz bulunmamalıdır" diye konuşmasını sürdürdü. 
 
Bahçeli AKP iktidarını sert sözlerle eleştirerek "İki yüzlülükler bu iktidarı teslim almıştır. Kaypak duruşlar, yalan sözler, asabi çıkışlar, boş boş konuşmalar bu iktidarı kontrol altına tutmuştur. Ülkemiz soru işaretleriyle kuşatılmıştır. AKP, her alanda başarısız ve yetersiz kalmıştır. AKP, aldığı görevi layıkıyla yapamamış kendisine bağlanan umutları heba etmiştir" dedi. 
 
Son yaşana gelişmeleri değerlendiren Bahçeli "AKP iktidarı başarısızlığın tespitidir. AKP, Türkiye'yi bölünmenin eşiğine kadar getirmiştir. Bugün PKK'nın elinde olan 8 kamu personeli yapılan pazarlıklar sonrasında serbest bırakıldı. Karşılığında tutanak tutuldu. Siz kimsiniz ki tutanak tutuyorsunuz. Başbakan Türkiye'yi de tutanakla mı teslim edecek? Bu nasıl bir alçaklıktır?" dedi.  
 
Bahçeli devam ederek "Hükümet insan kaçakçıları ile sözde barışı konuşmaktadır. Hükümet PKK ile gizli kapaklı işlere girdiğinden dolayı kendisini çoktan mahkum etmiş, ipleri PKK'lılara huzur içinde vermiştir. Başbakan ve hükümeti teröristlerle masaya otururken TBMM'yi bölünmeye alet etmektedir. Başbakan, PKK ile içli dışlı olmuş ve Türk devlet geleneğini iki paralık etmiştir. Başbakanın buna hakkı yoktur" dedi. 
 
Bahçeli "Bize verdiğiniz her oy ve her yardım belaların bizden biraz daha uzaklaşmasına neden olacaktır. Rengini şehitlerin kanından almış nifak ile bin yıllık kardeşliğimizin asla sineye çekemeyeceğimizi herkes bilmelidir. Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir, Türkiye'yi nifak tohumu sokmaya hiç bir faninin nefesi yetmeyecektir. Yeter ki buna Darıcalılar evet desin, buna sahip çıksın" dedi. 
 
Darıca Belediyesini partililerden isteyen Bahçeli "Herkes dertli ama bu sorunlar çözümsüz değildir. Bunlar kader olarak da görülmemelidir. MHP, her sorunu çözmek için hazırdır. Yerel seçimlerde hükümete iktidardan gideceğinin sinyali verilmelidir. Bugün burada Darıca belediye başkan adayı Arif Gülen'i ilan ediyorum. Sizlerden ona desteklerinizi bekliyor ve Darıca belediyesini sizlerden istiyorum" dedi. 
 
Bahçeli Büyükşehir Belediyesinde de iddialı olduklarını söyleyerek "Darıca`dan başlayarak ilçe ilçe ve büyükşehir belediyesi seçiminde de iddialı olduğumu inatla buradan ilan ediyorum. Üşenmeyiniz her eve girin, yorulmayın, durmayınız.  Darıcanın her mahallesine her köşesine benim mesajlarımızı götürün. Darıcalılar`a çaresiz, ümitsiz olmadıklarınız anlatınız. MHP siyasi inanışı ne olursa olsun herkesin oyuna taliptir” diye konuştu.
 
Bahçeli son olarak ise “Biz kardeşliğin teminatıyız. Biz Türkiye`yiz hep birlikte Büyük Türk milletiyiz. Birlik yolunda hepinize başarılar diliyorum. Tüm Darıcalılar`a selamlarımı götürmenizi diliyorum" dedi. Konuşmanın ardından belediye başkan adayı olan Arif Gülen, Genel Başkan Bahçeli`ye Kocaelispor atkısı hediye etti. Bahçeli de büyük bir jest yaparak bu atkıyı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Sancaklı`ya taktı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat