Özdilek

Güncel

Dayanç: Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Atatürk yoktu

DP İl Başkanı Cem Serhat Dayanç, gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Atatürk’e dair hiçbir temsilin olmamasını eleştirerek, “Yürüyüşe katılmamamız isabetli bir karar olmuş” dedi.

29 Ekim 2014 Saat: 15:06
Dayanç: Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Atatürk yoktu
Dayanç: Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Atatürk yoktu

Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Cem Serhat Dayanç önceki akşam parti binasında basın açıklamasında bulundu. Herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Dayanç, Kent Konseyi tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Atatürk’e dair hiçbir temsilin bulunmamasını eleştirdi ve yürüyüşe davet edilmelerine rağmen katılmamalarının isabetli bir karar olduğunu söyledi.

 

“CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cumhuriyet’i kuran Atatürk’ün resminin en başta olması gerekirken bir rozetle bile yürüyüşte yer almamasının çok yanlış olduğunu belirten Cem Serhat Dayanç, “Demokrat Parti ve onun neferleri olarak, Atamıza ve kurduğu Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.


SU BASKINLARINA DEĞİNDİ

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde aşırı yağış sebebiyle yaşanan su baskınlarına değinerek devam eden Dayanç, “İş kazalarında 1800’lü yıllara atıfta bulunarak örneklendirmeler yapan zihniyet, keşke şehir alt yapısında da 1800’lü yıllarda altyapısı yapılmış ve günümüzde hala sorunsuz olarak işlevini yerine getiren Londra, Moskova gibi şehirlerin altyapılarıyla kıyaslayabilse kendini” dedi.


“AFRİKA’DAN NE FARKI VAR?”

Cem Serhat Dayanç, “Bugünün Avrupa kenti olarak ilan ettiğiniz Kocaeli’nin altyapısının Afrika’nın gelişmemiş herhangi bir kentinden ne farkı vardır?” diye sordu ve AKP tarafından verilen vaatlerin yerine getirilmemesi bir yana, yaşanan sel felaketi ile yapılan projelerin yetersizliğinin kendisini fazlasıyla gösterdiğini belirtti.

 

AŞUREYE DAVET

Sözlerine devam eden Dayanç, “Hicret’in 1436. Yıldönümünde dinimizce haram aylardan biri olarak anılan, savaşın ve kan dökmenin yasak edildiği bu kutlu ayın, başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum” dilekleri ile 4 Kasım’da gerçekleştirecekleri aşure organizasyonuna tüm Kocaeli halkını davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat