Değirmendere’de deprem dönemi ara verilmesine rağmen, artık bir klasik haline gelen Uluslar arası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 21 ncisinin startı verildi.
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, katılan sanatçılar, organizasyon komitesi üyeleriyle birlikte Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Üçü yabancı, toplam 6 sanatçının katılacağı etkinlikte, heykeller için kullanılacak ağaçlar seçildi. Bu arada, geçen yıl gözlem altına alınan ve çok başarılı bulunan Ahşap Heykel Sempozyumu’na UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından gönderilen teşekkür belgesi de Başkan Mehmet Ellibeş tarafından gururla gösterildi.
Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, 27 Haziran’a kadar devam edecek. Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Kamburoğlu, Kocaeli Üniversitesi’nden Yar. Doç. Dr. Yarkın Biçer ve Metin Kar, KOÜ Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Nevzat Atalay, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, belediye ve üniversite görevlileri katıldı.
Sempozyumla ilgili düzenlenen toplantıda ilk sözü Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk aldı. Şentürk, Gölcük Belediyesi’nin düzenlediği bu ahşap heykel sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Şentürk’ün ardından sözü alan KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Kamburoğlu, “Kentimizin her ilçesinde bir okulu olan bir üniversiteyiz ve her projeye katkı koymaya çalışıyoruz. Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen bu ahşap heykel sempozyumu da çok önemli yer tutuyor. Bu sempozyum için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi.Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyma sözü verdiklerini hatırlattı, “Bunun için de çalışıyoruz. Çok güzel projeler can buldu ve yaşıyor. Yaptığımız bu sempozyumda da üniversitemizin çok katkısı oluyor. Güzel bir ortak çalışma yürüteceğiz. Ahşap heykel sempozyumunun da görüldüğü gibi örneği yok. Sempozyum süresince çok güzel eserlerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
Dünyada ve Türkiye’de tek ahşap heykel sempozyumu olma niteliği taşıyan bu organizasyon 1994 yılında başladı. Heykel sanatının gelişimine katkı vermek ve sanatçıların yeni yapıtlar üretmesinin hedeflendiği sempozyuma bu yıl Romanya’dan Carmen Tepsan, İtalya’dan Jean Paul Fokoni, Bulgaristan’dan Rumen Dimi Trou, Türkiye’den de Hasan Gezi Güley, Timuçin Gözaydın ve Ayşe Sultan Babayiğit katılıyor. Sanatçılar, Çınarlık Meydanı’nda çalışarak eserlerini ortaya çıkartacaklar.