Özdilek

Güncel

Demokrasi nöbetine davet

Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15 Temmuz anmaları için tüm halkı Perşembe Pazarı alanında yapılacak Demokrasi nöbetine davet etti. Nöbet için tüm belediye otobüsleri ücretsiz olacak

11 Temmuz 2017 Saat: 11:20
Demokrasi nöbetine davet
Demokrasi nöbetine davet

Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 15 Temmuz anmaları için tüm halkı Perşembe Pazarı alanında yapılacak Demokrasi nöbetine davet etti. Nöbet için tüm belediye otobüsleri ücretsiz olacak

 

15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yapılacak olan anma etkinliklerine start verildi. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bugün başlayan etkinliklerle ilgili Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir VİP salonunda gerçekleştirilen toplantıdan önce Vali Aksoy, Karaosmanoğlu’n makamında ziyaret etti. Aksoy ve Karaosmanoğlu, basın açıklamasında tüm Kocaeli halkını 15 Temmuz’da Perşembe pazarı alanına Demokrasi Nöbetine davet etti.

249 can feda oldu

Vali Aksoy’a yeni görevinde başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “15 Temmuz hain kalkışmasının yıl dönümüne yaklaşıyoruz. İnsanlık tarihi bu tür hainliklerle çok kalkıştı. Ama Cumhuriyet tarihinin en hain kalkışması. 40 yıl konumuzda beslediğimiz milletin verdiği üniformayı hainlik içi kullananlar oldu. Bu kalkışmaya karşı milletimiz Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde vatanına sahip çıktı. 249 canımız kendini feda etti. 2 bin kişi yaralandı. Bu çok büyük bir ibrettir. Bir daha böyle bir acı olayla karşılaşmamak için Türk ulusu olarak daha uyanık olmamamız gerekiyor. Bunu unutmamız gerekiyor.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETİZ

Birçok ülkede böyle girişimler başarılı oluyor ama biz milletimizin iradesi ile bir gece çökerttik. Eğer o kara geceden çıkmasaydık bugün biz de Irak Suriye gibi olurduk. Şehitlerimize şükran duyuyoruz. Şehitlerimizin aileleri bizim ailemizdir. Tramvayı 1 Ağustos’a kadar ücretsiz olmasını teknik nedenlerden dolayı uzattık. Ayrıca 15 Temmuz’da tüm belediye araçları ücretsiz olacak. Yapılacak tüm programlara vatandaşlarımızın sağduyu içinde katılacağına inanıyorum” dedi.

Halk izin vermedi

15 Temmuz için halkın duyarlılığını farklı bir noktaya taşımak için bir araya geldiklerini söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, “15 Temmuz gecesi halk sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıkmıştır. Milli iradenin farklı noktalarda kullanılmasına halkımız izin vermiştir. Halkın iradesini kullanmak TBMM’nindir. Bu yetkinin başka gruplar tarafından gasp edilmesine halk izin vermedi. FETÖ terör örgütünün ortaya koyduğu hukuksuzluk Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile halkımız tarafından bertaraf edilmiş ve yenilmiştir. Binlerce kişi için adli ve idari işlemler sürdürülmektedir.

276 bin Yasin okutuldu

Kamu ve özel sektörde varsa terör örgütü ile ilişkili kişiler bunlar bulunup yarılanıyor. Kurumlarımız hassasiyetle çalışıyor. Milli Savunma Bakanımız ile birlikte programlarımıza katılıyor. 249 şehidimizin için 249 hatim okutulması için çalışma başlatıldı. Şu ana kadar 276 bin Yasin okutuldu ve bunlar devam edecek. Birlik ve beraberliğimizin bir kez dahan pekiştirilmesi ve 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi anmak için demokrasi meydanında halkımızla birlikte olacağız. 15 Temmuz akşamı 81 ilden gelen hafızlarda alanda dua edecek” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat