Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz İzmitlilerle buluşacak İzmit Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde usta gazeteciler Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz’ı İzmit’te misafir edecek. Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz İzmitlilerle b
Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz İzmitlilerle buluşacak
İzmit Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde usta gazeteciler Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz’ı İzmit’te misafir edecek.
İzmit Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri pek çok ünlü isme ev sahipliği yapacak.
26-30 Ağustos Zafer Haftası sebebiyle ünlü gazeteciler Deniz Zeyrek ile İsmail Saymaz 26 Ağustos Pazartesi saat 19.30’da İzmit kent meydanında gerçekleşecek “Kurtuluştan Bugüne Atatürk’ün İzinde” konulu panelle vatandaşlarla buluşacak. Panelde İzmitlilerle bir araya gelecek olan ünlü gazeteciler panelin ardından kitaplarını imzalayacaklar. Zafer Haftası etkinliklerinde özlenen zafer ruhunu yaşatan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tüm İzmitlileri “Kurtuluştan Bugüne Atatürk’ün İzinde” paneline davet etti
Ödüllü gazeteci deniz zeyrek
Deniz Zeyrek 1972 yılında Kars’ta doğdu. Gazi Üniversitesi ile ODTÜ’de Kimya ve Biyoloji okudu. Gazeteciliğe 1994 yılında Evrensel gazetesinde başladı. İlk sayısının yayımlandığı 13 Ekim 1996’da girdiği Radikal gazetesinde diplomasi muhabirliği, Ankara İstihbarat Şefliği, Haber Müdürlüğü ve Ankara Temsilciliği yaptı. Dış Politika haberciliği ve enerji diplomasisi alanında yoğunlaşan Zeyrek, uzun süre Çağdaş Gazeteciler Derneği yönetiminde yer aldı. Diplomasi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Deniz Zeyrek, Prof. Doğan Tılıç’ın koordinasyonunda hazırlanan “Türkiye’de Gazetecilik” adlı kitabın editörleri arasındaydı. Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü sahibi olan Deniz Zeyrek, evli ve 1 çocuk sahibidir.
Basın kahramanlarından biri İsmail Saymaz
İsmail Saymaz, 11 Temmuz 1980 tarihinde Rize’de bir işçi ailesinin çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Erzurumludur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Rize’de okudu. İstanbul’a geldikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okudu ve mezun oldu. yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitede yaptı. İsmail Saymaz, daha 15 yaşında iken yerel radyolarda edebiyat programları yaptı. Daha sonra ise yerel televizyon kanallarındaki tartışma programlarına katıldı. Gazetecilik mesleğine de Rize'de iken başladı, daha sonra İstanbul ve Konya gibi şehirlerde bulunan yerel gazetelerde çalıştı. Ardında en son olarak 2002 yılında Radikal gazetesinde çalışmaya başladı. İnsan hakkı ihlalleri ve düşünce özgürlüğü üzerine çeşitli haberler yaptı ve bu konularda kitaplar yazarak yayınladı. Erzincan davası başta olmak üzere çeşitli haberleri nedeniyle yirmiye yakın davada yüz yılı aşkın hapis cezası istemiyle yargılandı. Gezi Parkı protestolarının yaşandığı dönemde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın darp edilme görüntülerini ortaya çıkarıp kamuoyu ile paylaştı. 2014 yılında Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından yılın “100 Basın Kahramanı” listesinde yer aldı.
Ödülleri:
2009 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü
2011 - İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Ayşenur Zarakolu Basın Özgürlüğü Ödülü
2012 - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Söyleşisi Ödülü
2012 - Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü
2013 - ÇGD Bursa Şubesi Onur Ödülü
2013 - Halkevleri Derneği “Halkın Hakları” Basın Ödülü
2014 - Elektrik Mühendisleri Odası “Hasan Balıkçı” Onur Ödülü
2014 - Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü
2015 - Halkların Demokratik Kongresi Emek Meclisi Ödülü
2015 - 56. TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü Siyasi Haber Dalı
Kitapları:
2010 - Postmodern Cihad - Tarikat, Siyaset, Adalet Üçgeninde Erzincan Davası
2011 - Hanefi Yoldaş - Gizli Örgüt Nasıl Çökertilir?
2011 - Nefret - Malatya: Bir Milli Mutabakat Cinayeti
2012 - Oğlumu Öldürdünüz Arz Ederim - 12 Eylül’ün Beş Öyküsü 2012 - Sıfır Tolerans
2013 - Sözde Terörist
2014 - Esas Duruşta Cinayet
2015 - Ali İsmail, Emri Kim Verdi
2016 - Fıtrat - İş Kazası Değil, Cinayet